Φως στα νέα στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους επιχειρούν να ρίξουν οι ανακριτές, που ερευνούν την υπόθεση των εξοπλιστικών.

Πρόσωπο κλειδί, για ακόμη μια φορά, ο πρώην αναπληρωτής Διευθυντής Εξοπλισμών ΥΕΘΑ Αντώνης Κάντας, ο οποίος απολογείται, σήμερα, συμπληρωματικά προκειμένου να δώσει διευκρινήσεις που αφορούν στο σκέλος της υπόθεσης των αυτοκινούμενων πυροβόλων του στρατού τα οποία προμήθευσε η γερμανική εταιρία WEGGMANN.

Όπως εκτιμούν οι αρχές, ο προφυλακισμένος Αντώνης Κάντας, ο οποίος κατηγορείται για παθητική δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, είναι σε θέση να βοηθήσει την ανάκριση δίνοντας νέα ώθηση στην έρευνα.

Άλλωστε η έρευνα βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο μετά και τη λίστα «φωτιά» που εντοπίστηκε, σε έφοδο των ανακριτών στο γραφείο του προφυλακισμένου Δημήτρη Παπαχρήστου.

Η επίμαχη λίστα, σύμφωνα πληροφορίες, περιέχει κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών από το 2001 έως το 2010. Όπως εκτιμούν δικαστικοί κύκλοι, τα συγκεκριμένα εμβάσματα έχουν σχέση με την υπόθεση και το ενδιαφέρον είναι πως έχουν σταλεί σε εταιρίες , άγνωστες, μέχρι σήμερα, στην ανάκριση.

Τις επόμενες ημέρες θα περάσουν το κατώφλι των ανακριτών και νέα πρόσωπα τα οποία προέκυψαν μετά τις απολογίες συγκατηγορουμένων τους. Ήδη έχουν λάβει κλήση σε απολογία ο Γερμανός αντιπρόεδρος της WEGMANN Όλαφ Έσλερ, αλλά και ο γιος του κατηγορουμένου Δημήτρη Παπαχρήστου ,Σπύρος.

Ο Σπύρος Παπαχρήστου εμφανίζεται ως διαχειριστής των off shore εταιρειών, OXILOS και GRAMMOND μέσω των οποίων, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, διακινήθηκε ποσό ύψους 650.000 ευρώ που φέρεται να έλαβε ως προμήθεια ο Αντώνης Κάντας.

Σε απολογία έχει κληθεί και ο τραπεζικός Φάνης Λυγινός, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε διακίνηση μαύρου χρήματος μέσω ελβετικών λογαριασμών.