Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. έπεσαν τρεις Βούλγαροι με την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων, της εκβίασης και της υπεξαγωγής εγγράφων. Οι αστυνομικοί εντόπισαν τα τρία άτομα, έναν άνδρα και δύο γυναίκες, στην Αθήνα και στη συνέχεια τους συνέλαβαν.

Οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο ερευνών της Υπηρεσίας Ανηλίκων, για την καταπολέμηση της εμπορίας ανήλικων, εντόπισαν στην περιοχή της Ομόνοιας ανήλικο αλλοδαπό να επαιτεί. Όπως εξακριβώθηκε, ο 41χρονος συλληφθείς τον Ιούνιο του 2013 μετέφερε τον ανήλικο μαζί με τον πατέρα του από τη Βουλγαρία και τους εγκατέστησε μαζί με άλλους ομοεθνείς τους σε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας, παρακρατώντας το διαβατήριο του ανήλικου. Από κοινού με τις δύο συλληφθείσες τους εξανάγκαζαν, να επαιτούν σε σημεία που τους υποδείκνυαν και να τους καταβάλλουν καθημερινά το χρηματικό ποσό των 10 ευρώ.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο διαμέρισμα που διατηρούσαν οι συλληφθέντες στο κέντρο της Αθήνας, βρέθηκαν ακόμα τρεις αλλοδαποί, από τη Βουλγαρία, μεταξύ των οποίων μία μητέρα με το ανήλικο παιδί της, τους οποίους επίσης εξανάγκαζαν σε επαιτεία αποσπώντας από τον καθένα το χρηματικό ποσό των 7 ευρώ καθημερινά.

Στην κατοχή τους και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: το διαβατήριο του ανήλικου, μία ταυτότητα των βουλγαρικών αρχών τρίτου προσώπου, δύο τραπεζικά βιβλιάρια καταθέσεων, ένα τετράδιο, στο οποίο αναγράφονταν ονόματα και χρηματικά ποσά, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με το οποίο μετέφεραν τους αλλοδαπούς, το χρηματικό ποσό των 1.082 ευρώ και των 701 λέβα Βουλγαρίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.