Η αυλαία των καταλήψεων άνοιξε σήμερα στα Χανιά, σε σχολεία του νομού Αναίτιες. Ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Γιάννης Κανδαράκης, χαρακτήρισε τις καταλήψεις, έργο εξωσχολικών, υποστηρίζοντας ότι μέχρι και σήμερα δεν υπήρχαν στην υπηρεσία αιτήματα μαθητών αλλά ούτε και ενδείξεις για τις προθέσεις τους.

«Εμείς τουλάχιστον δεν είχαμε καμιά προειδοποίηση ούτε αιτήματα. Πιστεύω ότι οι καταλήψεις είναι αναίτιες, δεν υπάρχουν αιτίες για καταλήξεις και τόσο σοβαρά προβλήματα, ώστε να οδηγούν τους μαθητές σε ακραία φαινόμενα όπως αυτό των καταλήψεων», υποστήριξε ο κ. Κανδαράκης.

Υπό κατάληψη τελούσαν το 2ο 3ο 4ο λύκειο Χανίων, το λύκειο Ακρωτηρίου, το Λύκειο Ελευθερίου Βενιζέλου το ΕΠΑΛ Ελευθερίου Βενιζέλου και το ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου και το 2ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου

Όπως είπε ο κ. Κανδαράκης, μέσα στην εβδομάδα θα καλυφθούν όλα τα κενά των εκπαιδευτικών στα σχολεία του νομού, ενώ τα λειτουργικά προβλήματα έχουν λυθεί.

«Θα πρέπει πρώτα από όλα οι μαθητές και στην συνέχεια οι γονείς να δουν αυτή την κατάσταση, διότι κάνει περισσότερη ζημιά από ότι καλό. Είναι απαράδεκτο να υπάρχουν μαθητές που να μην μπαίνουν στα σχολεία, είναι απαράδεκτο τα σχολεία να είναι κλειστά να μην μπορούν να μπουν μέσα οι καθηγητές. Είναι απαράδεκτο, τα σχολεία να είναι ξέφραγα σε εξωσχολικά στοιχεία να μην μπορούν να ελέγχονται».

Το μεσημέρι οι μαθητές πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους των Χανίων.