Με 50.000 ευρώ προσημειωμένα χαρτονομίσματα στην τσέπη, συνελήφθη σήμερα ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου «Σωτηρία».

Ο συνδικαλιστής συνελήφθη λίγη ώρα αφότου έφυγε από το σπίτι της προέδρου του νοσοκομείου Μ. Καρρά, η οποία σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ελληνικής Αστυνομίας, του έδωσε τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα για να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο νοσοκομείο.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούσαν εδώ και μήνες και είχαν καταλάβει αρκετές φορές το γραφείο της διοικήτριας, προκειμένου να μην προχωρήσει η σύμβαση του νοσοκομείου με το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών για την δημιουργία Κέντρου Ελέγχου Βιοϊσοδυναμίας γενοσήμων φαρμάκων.

​ Όπως είπε σε έκτακτη ενημέρωση του προς τους δημοσιογράφους ο υπουργός Υγείας Α. Γεωργιάδης, το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ελληνικής Αστυνομίας ειδοποιήθηκε πριν από δύο εβδομάδες από το υπουργείο Υγείας και άρχισε να καταγράφει, να ηχογραφεί και να βιντεοσκοπεί όλες τις συναντήσεις του προέδρου των εργαζόμενων στο νοσοκομείο «Σωτηρία» με την διοικήτρια Μαρία Καρρά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνδικαλιστής αξίωσε ένα μέρος από τα 4 εκατ. του προγράμματος ΕΣΠΑ που είχε δοθεί στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών για να συνάψει την σύμβαση με το νοσοκομείο «Σωτηρία», ενώ αναμένεται να διερευνηθεί αν πίσω από το χρηματισμό υπάρχουν συνεργοί άλλοι συνδικαλιστές ή εργαζόμενοι του νοσοκομείου.

​ Ο υπουργός Υγείας τόνισε εμφατικά ότι «θα είμαστε αμείλικτοι σε υποθέσεις διαφθοράς» ενώ τόνισε ότι κάποιοι από αυτούς που φωνάζουν υπονοώντας τους συνδικαλιστές «δεν έχουν πάντα δίκιο». Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για την προέλευση του συνδικαλιστή-τον πολιτικό χώρο από όπου προέρχεται- είπε ότι εξ’ όσων γνωρίζει παλιά ήταν μέλος της ΠΑΣΚΕ αλλά τελευταία «είχε γίνει αντιμνημονιακός και πήγαινε εκεί που πάνε όλοι αυτοί, αριστερότερα».