Ήταν λίγο μετά τα μεσάνυχτα όταν μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ πραγματοποιούσαν αφισοκόλληση στην περιοχή του Περάματος. Τότε, περίπου στις 00.05 είδαν ξαφνικά να σταματούν μπροστά τους, όπως καταγγέλλουν, μέλη της Χρυσής Αυγής για να τους επιτεθούν.

Την επίθεση που δέχτηκε το συνεργείο του κόμματος περιγράφει στο newsbeast.gr ο γραμματέας της Τομεακής Οργάνωσης του ΚΚΕ στον Πειραιά, Βαγγέλης Μαρούπας, ο οποίος βρισκόταν λίγα μέτρα μακριά από το σημείο της επίθεσης.

«Ήμουν στο Πέραμα. Ήμουν κάποια μέτρα παραπέρα. Τρέξαμε πίσω όταν τους χτύπησαν αλλά δεν μπορέσαμε να τους προλάβουμε. Τους προλάβαμε μόνο όταν έφευγαν. Αυτό έγινε στις 00.00 με 00.05», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Και προσθέτει ότι αρκετά μέλη του κόμματος πραγματοποιούσαν αφισοκόλληση στην περιοχή για το 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή. Ο κ. Μαρούπας αναφέρεται στη στιγμή της επίθεσης, την οποία χαρακτηρίζει ως «επίθεση στρατιωτικού τύπου».

«Στην ομάδα μας που έκανε αφισοκόλληση επιτέθηκε μια ομάδα περίπου 50 ατόμων. Είχαν ρόπαλα, τα ρόπαλα επάνω είχαν πρόκες», λέει και προσθέτει: «Κάποιοι φορούσαν διακριτικά και κάποιους τους ξέρουμε. Φορούσαν μαύρες μπλούζες που έγραφαν Χρυσή Αυγή. Κάποιοι ήταν με διακριτικά και ήταν και κάποια πρόσωπα που τους ξέρουμε. Δηλαδή, ανάμεσά τους ήταν γνωστά στελέχη της οργάνωσης στο Πέραμα, όπως ο επικεφαλής Πανταζής. Τους ξέρουμε όλους με το όνομά τους».

Όπως αναφέρει ο γραμματέας της οργάνωσης στον Πειραιά, στο σημείο της αφισοκόλλησης βρίσκονταν περίπου 15 με 16 άτομα. «Όλοι έφαγαν ξύλο αλλά στο νοσοκομείο κατέληξαν εννέα άτομα, τα οποία πήραν εξιτήριο», αναφέρει και περιγράφει τη στιγμή της επίθεσης «οι χρυσαυγίτες έκαναν επίθεση στρατιωτικού τύπου. Έκλεισαν τους δρόμους και άρχισαν να τους χτυπούν».

«Καλέσαμε αμέσως ασθενοφόρο το οποίο ήρθε για να παραλάβει τους τραυματίες λίγη ώρα αργότερα. Το δεύτερο ασθενοφόρο όμως δεν ήρθε, τους μεταφέραμε με Ι.Χ.», λέει. Και ξεκαθαρίζει ότι σήμερα το απόγευμα πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην περιοχή για την επίθεση που δέχτηκαν.