Δικογραφία σε βάρος ενός 42χρονου Ρουμάνου, ενός 20χρονου Αλβανού και ενός 32χρονου Έλληνα σχηματίστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Προηγήθηκε καταγγελία 15χρονης, σύμφωνα με την οποία, άγνωστος χρήστης, με τον οποίο συνομιλούσε στο Facebook, είχε στην κατοχή του γυμνές φωτογραφίες της, τις οποίες του είχε στείλει μετά από έντονη πίεση που της είχε ασκήσει μέσω βιντεοκλήσεων.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, στο πλαίσιο παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του δράστη και κατόχου του επίμαχου προφίλ καθώς και άλλων δυο εμπλεκομένων, για τους οποίους προέκυψε ότι είχαν πρόσβαση στο συγκεκριμένο προφίλ.

Ειδικότερα κλιμάκιο αστυνομικών της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη συνδρομή του Τμήματος Ασφαλείας Λάμιας, πραγματοποίησε έρευνες παρουσία δικαστικού λειτουργού, στις οικίες των εμπλεκομένων στη Λαμία. Από τις έρευνες προέκυψε ότι ο 20χρονος Αλβανός είχε αποσπάσει και αποθηκεύσει τις επίμαχες φωτογραφίες της ανήλικης, χωρίς τη συναίνεση της.

Κατασχέθηκε ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ο οποίος θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις.

Για τον 20χρονο Αλβανό προέκυψε επιπλέον ότι ήταν παράνομα στη χώρα μας. Οι άλλοι δύο εμπλεκόμενοι δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.