Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Χανίων, σε κατάσταση καταστολής, νοσηλεύεται η νεαρή γυναίκα η οποία τραυματίστηκε στο κεφάλι από πτώση πέτρας ενώ βρισκόταν μέσα σε αυτοκίνητο.

Το ατύχημα σημειώθηκε στις 8:45 το πρωί της Κυριακής και ενώ το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε μαζί με τρία άτομα, κατευθυνόταν από το Ελαφονήσι προς τα Χανιά.

Λίγο πριν την είσοδο της σήραγγας Τοπολίων, όπου υπάρχει φωτεινός σηματοδότης, το όχημα με τους τέσσερις επιβαίνοντες και περίπου άλλα 30 οχήματα περίμεναν να ανάψει το πράσινο για να μπουν μέσα στη σήραγγα.

Εκείνη την ώρα, πέτρα περίπου 5 κιλών αποκολλήθηκε και έπεσε πάνω στη γυάλινη οροφή του αυτοκινήτου, τραυματίζοντας την άτυχη γυναίκα στο κεφάλι, ενώ ελαφρά από θραύσματα γυαλιού τραυματίστηκε μια συνεπιβάτης της.

Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικό όχημα από την Κίσσαμο, αστυνομικοί, καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε τις δύο γυναίκες στο νοσοκομείο Χανίων.

Το πρωί, με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Χανίων Αποστόλου Βουλγαράκη, μετέβη στην περιοχή κλιμάκιο μηχανικών της Αντιπεριφέρειας προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοψία και να συντάξει τεχνική έκθεση.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, δεν αποκλείεται για λόγους ασφαλείας να κλείσει ο δρόμος, ωστόσο αυτό θα αποφασιστεί μόλις του κοινοποιηθεί η έκθεση αυτοψίας των μηχανικών.

Στον δρόμο που συνέβη το περιστατικό πραγματοποιούνται έργα αντιστήριξης με την τοποθέτηση πλεγμάτων, καθώς και στο παρελθόν είχαν αναφερθεί καταπτώσεις βράχων.

Σύμφωνα με τον κ. Βουλγαράκη, το έργο έχει ολοκληρωθεί κατά 90% ενώ ο δρόμος άνοιξε προσωρινά, για τη θερινή περίοδο, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι συγκοινωνιακές ανάγκες της περιοχής, καθώς μέσω της σήραγγας Τοπολίων συνδέονται, ως βασικός δρόμος πρόσβασης, τα Χανιά και η ευρύτερη περιοχή τους με το Ελαφονήσι.

Στο συγκεκριμένο σημείο, όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, έχουν τοποθετηθεί πλέγματα σε ύψος από 5 έως και 20 μέτρα ενώ αναμένεται να τοποθετηθούν συμπληρωματικά πλέγματα ασφαλείας.

Όσον αφορά τα αιτία της πτώσης της πέτρας, ο κ. Βουλγαράκης εκτίμησε ότι οφείλεται σε ζώα τα οποία προφανώς εγκλωβίστηκαν από τα πλέγματα και στην προσπάθειά τους να βρουν διέξοδο προς τα πάνω, προκάλεσαν την κατολίσθηση.