Ένας 22χρονος Βούλγαρος είναι ο δράστης δύο ανθρωποκτονιών σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών, με κίνητρο την ληστεία, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μονεμβασιάς.

Ο 22χρονος, συνελήφθη χθες βράδυ στους Μολάους Λακωνίας και ομολόγησε τις πράξεις του, ενώ σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση, της ληστείας, καθώς και της παράβασης του νόμου για τους αλλοδαπούς και τα όπλα.

Οι δυο υποθέσεις ερευνήθηκαν αναλυτικά από την ασφάλεια Σπάρτης και μετά από αξιοποίηση και διασταύρωση των στοιχείων, που συλλέχθηκαν μεθοδικά από φυσικές, τεχνικές και επιστημονικές μεθόδους, εξακριβώθηκε ότι ο 22χρονος είναι ο δράστης των δυο ανθρωποκτονιών.

Την πρώτη ανθρωποκτονία, τη διέπραξε ο 22χρονος στις 15 Φεβρουαρίου, με θύμα μια 70χρονη, η οποία είχε βρεθεί νεκρή μέσα στο σπίτι της στον ‘Αγιο Δημήτριο Μονεμβασιάς και τη δεύτερη ανθρωποκτονία διέπραξε στις 22 Ιουνίου, με θύμα μια 82χρονη που επίσης είχε βρεθεί νεκρή, με τραύμα στο λαιμό από αιχμηρό αντικείμενο, μέσα στο σπίτι της, στην Κεραμωτή Λακωνίας.

Κίνητρο του 22χρονου και στις δύο ανθρωποκτονίες, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές ήταν η ληστεία, καθώς και από τα δύο σπίτια είχε αφαιρέσει χρήματα και χρυσαφικά.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, εξακριβώθηκε επιπλέον ότι ο 22χρονος, στις 10 Ιανουαρίου του 2013 το απόγευμα, στη θέση «Σιδεριάς» στον ‘Αγιο Δημήτριο Μονεμβασιάς, πήγε στο σε ποιμνιοστάσιο ενός 80χρονου και αφού τον χτύπησε και τον τραυμάτισε του αφαίρεσε χρήματα και τα κλειδιά του οχήματος του.

Συνολικά από την εγκληματική του δράση, ο 22χρονος Βούλγαρος είχε αποσπάσει από τα θύματα του χρήματα και κοσμήματα, που η αξία τους ξεπερνά τις 2.000 ευρώ.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, χθες το απόγευμα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα αντικείμενα, που είχε αφαιρέσει από το σπίτι της άτυχης 82χρονης.