Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμπονται να δικαστούν επτά οπαδοί της αυστριακής Ραπίντ Βιέννης για τα επεισόδια που σημειώθηκαν τον περασμένο Αύγουστο στο γήπεδο της Τούμπας, πριν από τον ευρωπαϊκό αγώνα της ομάδας τους κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Πρόκειται για πέντε Αυστριακούς, έναν Πολωνό κι έναν Κροάτη, ηλικίας 18 έως 31 ετών, οι οποίοι παραπέμπονται σε δίκη, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενοι για παράβαση του νόμου περί Αθλητισμού και κατά περίπτωση για κατοχή και χρήση βεγγαλικών, αδικήματα που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος.

Είχαν συλληφθεί στη διάρκεια του αγώνα (για τα πλέι-οφ του Γιουρόπα Λιγκ), αφού πρώτα οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους απομονώσουν στην κερκίδα των φιλοξενουμένων. Στην κατοχή τους βρέθηκαν φωτοβολίδες, κροτίδες, καψύλλια, εκτοξευτήρες φωτοβολίδων και μία μάσκα φουλ-φέις.

Η δικογραφία που είχε σχηματιστεί αφορούσε και την κακουργηματική πράξη της έκρηξης (για ρίψη βόμβας μολότοφ), αδίκημα που στρεφόταν κατ’ αγνώστου, αλλά από την ανάκριση δεν ταυτοποιήθηκε ο δράστης της συγκεκριμένης πράξης.

Όλοι τους είχαν αφεθεί ελεύθεροι, μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή Θεσσαλονίκης. Οι έξι απ’ αυτούς με χρηματική εγγύηση ύψους 1.000 ευρώ ο καθένας και ο έβδομος άνευ όρων. Απολογούμενοι, δικαιολόγησαν τη ρίψη των φωτοβολίδων προς τους γηπεδούχους οπαδούς, λέγοντας ότι ήταν σε άμυνα, καθώς, όπως υποστήριξαν, φοβήθηκαν βλέποντας το πλήθος να κινείται προς το μέρος τους.

Να σημειωθεί ότι ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε γι’ αυτά τα επεισόδια από την ΟΥΕΦΑ με τρία παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών και χρηματικό πρόστιμο.