Πραγματοποιήθηκε χθες από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ημερίδα μέσω τηλεδιάσκεψης σε μαθητές οκτώ δημοτικών σχολείων της χώρας.

Στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, υλοποιήθηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η παραπάνω ημερίδα, που είχε ως θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Πιο αναλυτικά, η θεματολογία της ημερίδας περιελάμβανε:

· Την αποστολή της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

· Το σκοπό διοργάνωσης των τηλεδιασκέψεων

· Τα αδικήματα και τον τρόπο που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου, καθώς και σε πρακτικές πρόληψης

· Στατιστικά στοιχεία, που αφορούν τη διείσδυση των Ελλήνων στο διαδίκτυο και τις υποθέσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σκοπός των ημερίδων – τηλεδιασκέψεων, είναι να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά, ηλικίας από 5 έως 18 ετών και να ενημερωθούν για τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο, να μάθουν περισσότερα για τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου και να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

Την ημερίδα, μέσω τηλεδιάσκεψης παρακολούθησαν και συμμετείχαν με ερωτήσεις τους, μέσα από τα σχολικά τους αμφιθέατρα περίπου 1.100 μαθητές από τα παρακάτω σχολεία:

· 10ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιού Φαλήρου

· Δημοτικό Σχολείο Αγίου Ανδρέα – Πραστού

· 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Ι. Ρέντη

· 33ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών

· 78ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών

· 6ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιού Φαλήρου

· Εκπαιδευτήρια Μπουγά

· 2ο Δημοτικό Σχολείο Αλιάρτου

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχος Βασίλειος Κοντογιάννης, ενώ ο Υποδιευθυντής της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχος Εμμανουήλ Σφακιανάκης μαζί με τους συνεργάτες του, ενημέρωσαν και συνομίλησαν με τους μαθητές και τους καθηγητές των σχολείων.