Στις έξι και μισή το πρωί με το πρώτο φως της ημέρας περίπου είκοσι άνδρες της ΕΚΑΜ βοηθούμενοι και από άλλες ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις μπήκαν στη φυλακή των Τρικάλων και συγκεκριμένα στην τρίτη πτέρυγα που είχε καταληφθεί από τους αλβανούς κρατούμενους, με αποτέλεσμα να συλλάβουν την ομάδα των δέκα Αλβανών που είχε ανεβεί στην ταράτσα και από εκεί πυροβολούσε για δέκα ολόκληρες ώρες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Συγκεκριμένα η εξέγερση στη φυλακή ξεκίνησε στις οκτώ και μισή χθες το βράδυ όταν δύο διαφορετικές ομάδες ένοπλων αλβανών άρχισαν να γαζώνουν την είσοδο αλλά και το εσωτερικό της φυλακής. Κατά τη διάρκεια της εξέγερσης πέντε τουλάχιστον Αλβανοί απέδρασαν ενώ από τις εξίμισι το πρωί που μπήκε η αστυνομία, η διεύθυνση των φυλακών ξεκίνησε την επανακαταμέτρηση των κρατουμένων γιατί υπάρχουν πληροφορίες ότι πέντε από αυτούς έχουν αποδράσει.

Οι έρευνες τόσο του υπουργείου Δικαιοσύνης όσο και της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης Θεσσαλίας, στρέφονται στον τρόπο με τον οποίο οπλίστηκαν οι Αλβανοί κρατούμενοι της τρίτης πτέρυγας τον τρόπο που μπήκαν μέσα στη φυλακή τα όπλα και τον εγκέφαλο που συντόνισε όλη την επιχείρηση δεδομένου ότι έξι αλβανοί επιτέθηκαν την ίδια ώρα χθες στην είσοδο της φυλακής.

Η αστυνομία ερευνά την πληροφορία ότι ο μεγάλος αριθμός αυτόματων καλάσνικοφ που είχαν οι κρατούμενοι ήταν τοποθετημένοι σε μεγάλη τσάντα που ρίχτηκε από το ελικόπτερο όταν προσπάθησε να αποδράσει ο Παναγιώτης Βλαστός.