Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο ως Δικαστικό Συμβούλιο αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος ο 63χρονος Ηρακλειώτης που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος ενός 7χρονου κοριτσιού, σύμφωνα με το cretalive.

Ο 63χρονος οδηγήθηκε, το πρωί, ενώπιον της ανακρίτριας μετά τη σύλληψή του, την περασμένη Τετάρτη, με την κατηγορία της αποπλάνησης ανηλίκου. Ο άνδρας συνελήφθη μετά από καταγγελία της 42χρονης μητέρας του παιδιού από την Πολωνία.

Ο 63χρονος απολογήθηκε, αρνούμενος ότι είχε ποτέ αγγίξει το παιδί, ενώ κατόπιν της διαφωνίας Εισαγγελέως και Ανακρίτριας, για το θέμα της προφυλάκισής του ή μη συγκλήθηκε το Δικαστικό Συμβούλιο. Εν τω μεταξύ στο Δικαστήριο σήμερα εμφανίστηκαν οι γονείς της 7χρονης, που ανέφεραν ότι δεν επιθυμούν την ποινική δίωξη του 63χρονου.

Σύμφωνα πάντως με όσα είχε καταγγείλει η μητέρα στην αστυνομία, ο 63χρονος φέρεται να προσκαλούσε συχνά στο σπίτι του την 7χρονη με πρόσχημα το παιχνίδι με τον εγγονό του, όμως όπως κατήγγειλε η 42χρονη, ο 63χρονος ασέλγησε σε βάρος του μικρού κοριτσιού.

Η ανήλικη μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, για προληπτικούς λόγους, ενώ παραγγέλθηκε και παιδοψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη από κατάλληλο πραγματογνώμονα. Μάλιστα, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο ηλικιωμένος άνδρας την παρενοχλεί, καθώς αυτό συνέβη τουλάχιστον 10 φορές!

Σε βάρος του 63χρονου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για αποπλάνηση παιδιού που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη και για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, με βάση στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης.