Συγκλονιστικές ιστορίες βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας με αφορμή την κρίση που βιώνει η Ελλάδα. Μία από αυτές, ήταν οι κλοπές κεριών που είχαν παρατηρηθεί σε εκκλησία της Αλεξανδρούπολης.

Όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα «Γνώμη», τα κεριά έπαιρνε ένα αγόρι οκτώ ετών που ζει μέσα στην ανέχεια με την οικογένειά του. Το οκτάχρονο αγόρι αναγκάστηκε να πάρει τα κεριά επειδή στο σπίτι του δεν έχουν πια ηλεκτρικό ρεύμα. Οι γονείς του δεν έχουν χρήματα να το πληρώσουν και έτσι η ΔΕΗ αποφάσισε να κόψει την παροχή.

Ο μικρός, μάλιστα, δικαιολογήθηκε, υποστηρίζοντας ότι έπαιρνε τα κεριά για να μπορεί να διαβάζει τα βράδια.

Σύμφωνα με αναγνώστες της τοπικής εφημερίδας «Γνώμη», τον οκτάχρονο παρατήρησαν περαστικοί, σε κεντρικό σημείο της πόλης, να κρατάει κεριά, τα οποία, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε, αφαίρεσε από εκκλησία. «Δεν έχουμε στο σπίτι μας ρεύμα, μας το έκοψαν, και δεν μπορώ να διαβάσω για το σχολείο», είπε στους εμβρόντητους περαστικούς.

Πρόκειται για ένα ακόμη περιστατικό που αποτυπώνει με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο την κρίση και τις στερήσεις βασικών αγαθών που έχει επιφέρει σε αρκετές οικογένειες.