Με την επιβολή ποινής φυλάκισης τεσσάρων ετών τιμώρησε το Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου την μητέρα και τον πατριό του 15χρονου κοριτσιού που εμφανίστηκε στο σχολείο με το κεφάλι της ξυρισμένο γουλί, ενώ και ο 13χρονος αδελφός της κατήγγειλε πως τον κακοποιούσαν.

Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο το ζευγάρι που σόκαρε όλη την Ελλάδα με την πρωτοφανή κακοποίηση σε βάρος της ανήλικης κόρη τους και του αδελφού της που αποκαλύφθηκε την περασμένη Παρασκευή, και διέταξε τον εγκλεισμό τους σε σωφρονιστικά καταστήματα.

Υπενθυμίζεται, μετά την σύλληψή τους, τους αφαιρέθηκε η επιμέλεια των δυο παιδιών την οποία ανέλαβε ο βιολογικός πατέρας τους που πήγε άμεσα στα Χανιά από την Αθήνα όπου κατοικεί.

Πώς αποκαλύφθηκε η υπόθεση

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν το κορίτσι, μαθήτρια Γυμνασίου, πήγε στο σχολείο του παρουσιάζοντας μια εικόνα τραγική. Το κορίτσι το είχαν χτυπήσει, έφερε μώλωπες ενώ του είχαν κόψει κοντά και τα μαλλιά. Το παιδί απευθύνθηκε στην καθηγήτριά του ζητώντας βοήθεια και της εξιστόρησε τι συνέβαινε στο σπίτι στο οποίο υφίστατο την κακοποίηση του πατριού και της μητέρας του.

Μάλιστα το κορίτσι μαζί με το αδερφάκι του φαίνεται ότι ήταν κλειδωμένα στο σπίτι και δεν μπορούσαν να φύγουν, όμως το κορίτσι κατάφερε να φύγει και να πάει στην καθηγήτριά του.

Άμεσα κινήθηκε η καθηγήτρια που ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές οι οποίες επενέβησαν και προσήγαγαν τον πατριό και τη μητέρα. Εντωμεταξύ ενημερώθηκε ο βιολογικός πατέρας του παιδιού ο οποίος βρισκόταν στην Αθήνα και ήρθε εσπευσμένα με το αεροπλάνο στα Χανιά.