Μνήμες από την τραγωδία που εκτυλίχτηκε πριν από τρία και πλέον χρόνια στο φαράγγι του Δοξαρού, στο Ρέθυμνο, όταν τρεις δασοπυροσβέστες έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να σβήσουν μεγάλη πυρκαγιά, «ξυπνούν» αύριο στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν τρεις αξιωματικοί της πυροσβεστικής, οι οποίοι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι τρεις αξιωματικοί δεν είχαν προμηθεύσει με πυροσβεστικό χιτώνιο, τους δασοπυροσβέστες και δεν τους έδωσαν τις απαραίτητες εντολές να εγκαταλείψουν το επικίνδυνο σημείο όπου επιχειρούσαν, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στις φλόγες, να υποστούν σοβαρά εγκαύματα και να καταλήξουν.

Η τραγωδία συνέβη το μεσημέρι της 11ης Ιουλίου 2007. Οι δασοπυροσβέστες Νικήτας Κορομηλάς, Στέλιος Μαρκάκης και Ηρακλής Τζανάκης έχασαν τη ζωή τους, όταν κυκλώθηκαν από τις φλόγες κατά τη διάρκεια επιχείρησης κατάσβεσης της πυρκαγιάς που είχε εκδηλωθεί στο Δοξαρό. Ο συνάδελφός τους, Μανώλης Μανωλιτσάκης τραυματίστηκε σοβαρά.