Εμφανώς ταλαιπωρημένη, η σύζυγος του πρώην κορυφαίου υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη διαψεύδει πολλά από τα οποία κατά καιρούς κυκλοφορούν, και έχουν να κάνουν με την προσωπική και οικογενειακή της κατάσταση, ενώ «καρφώνει» την κόρη του άνδρα της.

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», η Βίκυ Σταμάτη δεν παραλείπει να βάλει στο στόχαστρο και τη σύζυγο του κ. Γιάννου Παπαντωνίου, λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι και εκείνη έπρεπε να είναι στη φυλακή.

«Σύζυγος υπουργού είναι κι αυτή…»

Ειδικά τους πρώτους μήνες εγκλεισμού, η Βίκυ Σταμάτη ήρθε πολλές φορές σε αντιπαράθεση με συγκρατούμενές της και σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Μάλιστα χλευάστηκε το γεγονός ότι συνήθιζε πολλές φορές να απευθύνεται στο προσωπικό των φυλακών μιλώντας αγγλικά. «Η άλλη απέναντι μιλάει γερμανικά. Ασχολήθηκε κανείς μαζί της;», αναρωτιέται αναφερόμενη στην κόρη του Ακη Τσοχατζόπουλου, Αρετή. Μάλιστα αρνείται να αναφέρει ακόμα και το όνομά της αποκαλώντας την «η άλλη».

Φυσικά, δεν αρνείται το γεγονός ότι ως σύζυγος ενός ανθρώπου που υπήρξε κορυφαίος υπουργός τραβάει τα φώτα της δημοσιότητας, σπεύδει όμως να αφήσει αιχμή για τη σύζυγο του κ. Παπαντωνίου. «Κορυφαίου υπουργού σύζυγος υπήρξε και η κυρία Παπαντωνίου. Πού είναι; Την είχατε πρωτοσέλιδο και την είχατε φιλοξενήσει τρεις φορές. Πού είναι; Πού είναι;» αναρωτιέται εμφανώς εκνευρισμένη. Δείχνει μάλιστα να προσπαθεί να συγκρατήσει τον χειμαρρώδη εαυτό της. «Δεν θέλω να σας πω τίποτε άλλο. Σας καταγγέλλω μόνο. Δεν επιθυμώ τίποτα. Σας είπα μόνο δύο λέξεις. Δύο φράσεις μόνο… Υπάρχουν και άλλοι συγκατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση. Δεν τους φωτίσατε. Το αντίθετο. Τους βγάλατε από το κάδρο…». Οσο για όλα όσα ακούστηκαν, ότι πήρε ολιγοήμερη άδεια από τη φυλακή ή αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας, ξεκαθαρίζει: «Αυτό δεν ισχύει φυσικά. Δεν υπήρξε πουθενά. Αυτό διέρρευσε μέσα από τις φυλακές». Τέλος, σε ό,τι έχει να κάνει με την ψυχική και πνευματική της κατάσταση αναφέρει: «Εχω σώας τας φρένας. Δεν προαυλίζομαι, δέχομαι ελάχιστη τροφή, δεν γυμνάζομαι, δεν ασκούμαι, το αντίθετο με άλλους. Γιατί έχουν εξασφαλισμένα τα νώτα τους. Ολη η αλήθεια στο φως. Αυτό επιθυμώ».