Πολύ νωρίτερα από το συμβατικό χρόνο παράδοσης που έχει οριστεί για το Σεπτέμβριο του 2012 εκτιμάται ότι θα παραδοθούν οι οδικές σήραγγες, που κατασκευάζονται στην κοιλάδα των Τεμπών και μέσω των οποίων θα διεξάγεται η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ.

Αυτό προέκυψε από την επίσκεψη κλιμακίου μηχανικών του Τεχνικού Επιμελητηρίου Τμήμα Κ&Δ Θεσσαλίας, που με επικεφαλής τον πρόεδρο της Δ. Ε. Ντίνο Διαμάντο, βρέθηκαν στο μέτωπο των έργων προκειμένου να ενημερωθούν για την εξέλιξή τους από τους υπεύθυνους της κατασκευάστριας κοινοπραξίας.

Όπως διαπιστώθηκε, τα έργα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη με τις εργασίες να διεξάγονται δίχως διακοπή σε τρεις βάρδιες ημερησίως, με 1.500 εργαζόμενους να απασχολούνται σ΄ αυτά, εκ των οποίων οι 300 είναι μηχανικοί διαφόρων ειδικοτήτων.

Η διάνοιξη των σηράγγων γίνεται με μηχανικό τρόπο αλλά και με ελεγχόμενες εκρήξεις στα βραχώδη τμήματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις μέχρι τώρα εκσκαφές δεν έχει βρεθεί νερό.

Οι μηχανικοί του κλιμακίου του ΤΕΕ διέσχισαν την πρώτη σήραγγα, από την πλευρά της Λάρισας, την Τ1, της οποίας έχει ολοκληρωθεί η διάνοιξη καθώς και η κατασκευή της εσωτερικής της επένδυσης.

Εισήλθαν επίσης και στη δεύτερη σήραγγα, την Τ2, μήκους 6 χλμ που θεωρείται η μεγαλύτερη οδική σήραγγα των Βαλκανίων και στην οποία οι εργασίες διάνοιξης διεξάγονται και από τις δύο πλευρές έχοντας προχωρήσει 2 χλμ στην κάθε μια τους. Έτσι απομένουν συνολικά άλλα 2 χλμ για να ολοκληρωθεί. Επισκέφθηκαν τέλος και τη νέα γέφυρα που κατασκευάζεται στον Πηνειό συνδέοντας την έξοδο της Τ2 με τα διόδια στον Πυργετό.