Τουρίστα από τη Νότια Κορέα φέρεται να έδειραν αστυνομικοί. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς», ο νεαρός του οποίου το επώνυμο είναι Jeon, ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς με στολές και πολιτικά στις 16 Οκτωβρίου, όταν και τον εντόπισαν στην Ομόνοια.

Ο νοτιοκορεάτης ήρθε στην Αθήνα από την Κωνσταντινούπολη και σε μια βόλτα του στο κέντρο της πρωτεύουσας, τον σταμάτησαν αστυνομικοί στο δρόμο και του ζήτησαν να τους δείξει τα ταξιδιωτικά του έγγραφα. Εκείνος όμως ζήτησε από τους ένστολους να του επιδείξουν κι εκείνοι με τη σειρά τους τις αστυνομικές τους ταυτότητες αλλά εκείνοι αντ’ αυτού τον προσήγαγαν.

Έτσι, αυτός υποστηρίζει ότι όταν μετέφεραν στο Τμήμα Ομονοίας τον χτυπούσαν και του φώναζαν να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Για το θέμα παρενέβη το υπουργείο Εξωτερικών της Ν. Κορέας, το οποίο, με έγγραφό του την προηγούμενη εβδομάδα ζητούσε εξηγήσεις καθώς και την τιμωρία των υπευθύνων.  Το ειδησεογραφικό πρακτορείο yonhapnews αναφέρει ότι το υπουργείο Εξωτερικών της Ν. Κορέας, ανακοίνωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε συγγνώμη για την επίθεση που δέχθηκε ο τουρίστας.

«Ο πρέσβης μας στην Ελλάδα συναντήθηκε με τον Έλληνα υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος απολογήθηκε για το περιστατικό» αναφέρει αξιωματούχος της κυβέρνησης της Νότιας Κορέας.