Σε ισόβια καταδικάστηκε ο ένας Αφγανός και σε 23 χρόνια φυλάκιση ο δεύτερος από τους τρεις δολοφόνους του 44χρόνου Μανώλη Καντάρη. Ο τρίτος συνεργός τους ακόμη αναζητείται.

Στις 10 Μαΐου 2011, οι δύο Αφγανοί κατάφεραν αλλεπάλληλες μαχαιριές στον 44χρονο, στη συμβολή των οδών Ηπείρου και Γ’ Σεπτεμβρίου, με σκοπό να του πάρουν τη βιντεοκάμερα που κρατούσε. Εκείνος είχε μόλις κατέβει από το σπίτι του, προκειμένου να πάρει το αυτοκίνητο για να μεταφέρει την έγκυο γυναίκα του στο μαιευτήριο, καθώς περίμεναν το δεύτερο παιδί τους.

Την ίδια ώρα, στον 5ο όροφο πολυκατοικίας της οδού Ηπείρου 31 η 37χρονη σύζυγός του μαζί με τη μητέρα της τον περίμεναν για να πάνε στο μαιευτήριο. Είδαν πως αργούσε και για να είναι έτοιμες κατέβηκαν στο δρόμο, όπου αντίκρισαν τον Μανώλη μέσα σε λίμνη αίματος.

Ενώ αποχωρούσαν, συνοδεία αστυνομικών, από την δικαστική αίθουσα μετά το τέλος της δίκης, οι δύο αλλοδαποί αποδοκιμάστηκαν έντονα από συγγενείς και φίλους του άτυχου άντρα που τους φώναζαν «φονιάδες», ενώ κάποιοι εξ αυτών αποπειράθηκαν, να τους λιντσάρουν.

Με αφορμή την αντίδραση των οικείων του θύματος και την ένταση που δημιουργήθηκε, ο συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορουμένων Ηλίας Σιδέρης δήλωσε ότι: «Δεν χρειάζεται αυτόκλητοι υπερασπιστές του δικαίου να εμφανίζονται χωρίς κανένας να τους το ζητήσει και να χειροδικούν, τη στιγμή, που οι κατηγορούμενοι καταδικάσθηκαν πλέον από τους αρμόδιους φυσικούς τους δικαστές».