Ότι δεν είχε σκοπό να σκοτώσει τον άτυχο 52χρονο Αθανάσιο Αυγερόπουλο δήλωσε κατά τη χθεσινή απολογία του στο Δικαστικό Μέγαρο Πύργου ο 41χρονος Νίκος Παναγόπουλος. Όπως αναφέρει η Espresso, ο εραστής της Θεοδώρας Αυγεροπούλου φέρεται να είπε: «Τον πυροβόλησα με κλειστά τα μάτια στην πλάτη. Δεν είχα καμία πρόθεση να σκοτώσω τον παπά».

Στο μεταξύ, μια εκ των συνηγόρων υπεράσπισης της 45χρονης, δήλωσε ότι η Θεοδώρα Αυγεροπούλου, ουδέποτε παρότρυνε τον εραστή της να τελέσει το έγκλημα κι ότι ήταν καθαρά δική του πρωτοβουλία.

«Η μοιραία συνάντηση έγινε για να μιλήσουν οι δύο άντρες. Όταν εκείνη απομακρύνθηκε λίγα μέτρα, ακούστηκε ο πυροβολισμός. Είναι και αυτή θύμα του πάθους και μιας σχεδιασμένης δολοφονίας», δήλωσε η Σοφία Πολυζωγοπούλου.

Όπως έγινε επίσης γνωστό, ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του ιερέα στους Κρουνούς ήταν άτομο με ειδικές ανάγκες καθώς είχε πέσει θύμα τροχαίου ατυχήματος πριν από αρκετά χρόνια και είχε τραυματιστεί σοβαρά στο χέρι του.

Κατά το ιατρικό πόρισμα δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει το τραυματισμένο χέρι του για την εκτέλεση οποιασδήποτε εργασίας, με αποτέλεσμα να του δοθεί επίδομα αναπηρίας, γεγονός που η αστυνομία θα συμπεριλάβει με συμπληρωματική της έκθεση στη δικογραφία.

Η 43χρονη παπαδιά, καθώς και ο 41χρονος εραστής της, Νίκος Παναγόπουλος, οι οποίοι κατηγορούνται για τη δολοφονία του ιερέα στην Ηλεία κρίθηκαν χθες προφυλακιστέοι.

Οι κατηγορούμενοι πέρασαν το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Πύργου λίγο μετά τις 11 το πρωί της Παρασκευής, εν μέσω αποδοκιμασιών από πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στην κεντρική είσοδο, και ολοκλήρωσαν την απολογία τους λίγο πριν τις 5 το απόγευμα.

Η παπαδιά, όπως δήλωσε ο δικηγόρος της, για το μόνο που μετανιώνει είναι ότι διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση.