H κρατική αναλγησία αποτυπώνεται σε όλη της την έκταση στην περίπτωση μιας υπέργηρους από την Παλαιοβαρβάσαινα Ηλείας στην οποία ο ΟΓΑ έκοψε τη σύνταξη απορίας μετά το θάνατο του συζύγου της, επειδή βρέθηκε να έχει στην κατοχή της μια αγροικία ανάμεσα στην καμένη έκταση από τις φωτιές του 2007 .

Το απίστευτο περιστατικό, σύμφωνα με το ilialive.gr αποκάλυψε μιλώντας στο patrastimes.gr η πρόεδρος των ιδιοκτητών ακινήτων Αχαΐας δικηγόρος Κυριακή Αθανασιάδη.

Σύμφωνα με την κ. Αθανασιάδη η συγκεκριμένη περίπτωση αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της αναλγησίας του κράτους, που έχει φέρει σε τραγική κατάσταση όποιον αποφάσισε να αποκτήσει ένα σπίτι για να μένει ή το κληρονόμησε, είναι η περίπτωση μιας υπέργηρους από την πυρόπληκτη περιοχή της Παλαιοβαρβάσαινας Ηλείας.

Η πολιτεία έκοψε τη σύνταξη απορίας που έπαιρνε από τον ΟΓΑ, η υπερήλικη γυναίκα γιατί βρέθηκε να έχει στο όνομά της μία αγροτική κατοικία μετά τον θάνατο του συζύγου της. Το σπίτι θεωρήθηκε τεκμήριο (7.000 ευρώ) και έτσι ο ΟΓΑ έκοψε το μοναδικό έσοδο –την σύνταξη απορίας- από αυτή την φτωχή χήρα γυναίκα.