Εξιχνιάσθηκε η ένοπλη ληστεία που διαπράχθηκε τον Φεβρουάριο του 2010 από δύο δράστες, σε υποκατάστημα τράπεζας στη Θήβα Βοιωτίας.

Στο πλαίσιο της έρευνας ταυτοποιήθηκαν οι δράστες. Πρόκειται για δύο ημεδαπούς, ηλικίας 45 και 42 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι συνελήφθησαν τον περασμένο Ιούνιο, για ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην περιοχή της Κύμης Ευβοίας και προφυλακίστηκαν στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία οι δύο δράστες στις 8 Φεβρουαρίου το πρωί, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν σε υποκατάστημα τράπεζας στη Θήβα Βοιωτίας, όπου με την απειλή όπλων (κοντόκανη καραμπίνα και πιστόλι) και αφού πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό, ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και απέσπασαν από τα ταμεία της τράπεζας μεγάλο χρηματικό ποσό.

Από την συστηματική και μεθοδική αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, σε συνδυασμό με την συλλογή και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας των δραστών.

Σύμφωνα με τον τρόπο δράσης τους, οι δράστες εισέβαλαν στα υποκαταστήματα με αποκριάτικες μάσκες, απειλούσαν τους υπαλλήλους με κοντόκανη καραμπίνα και πιστόλι και χρησιμοποιούσαν για την διαφυγή τους κλεμμένα αυτοκίνητα, στα οποία φρόντιζαν να τοποθετούν κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών και η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.