Εκρηκτικό είναι το κλίμα στο Ηράκλειο με αφορμή τη … μετακόμιση των γραφείων της Χρυσής Αυγής στο κέντρο του Ηρακλείου και μάλιστα σε απόσταση «βολής» από τον Ευαγγελισμό, το χώρο που εδώ και χρόνια τελεί υπό κατάληψη από αντιεξουσιαστές.

Με αφορμή την «κινητικότητα» των μελών της ΧΑ στο Ηράκλειο, το απόγευμα έχει προγραμματιστεί αντιφασιστικό συλλαλητήριο.

Η συνέλευση της γειτονιάς του Αγίου Δημητρίου, εκεί όπου επρόκειτο να μεταφερθούν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, οργανώνει αύριο πορεία διαμαρτυρίας εναντίον της λειτουργίας των γραφείων του συνδέσμου και σε ανακοίνωσή της καλεί όλους τους Έλληνες και μετανάστες του νομού Ηρακλείου να «παλέψουμε μαζί ώστε να μην ανοίξουνε γραφεία οι εκλεγμένοι μαχαιροβγάλτες-πολιτικοί απόγονοι των ναζί στο κέντρο του Ηρακλείου» αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση της συνέλευσης.

Η πορεία έχει προγραμματιστεί στις 18:00 από τα Λιοντάρια ενώ μετά την ολοκλήρωσή της θα ακολουθήσει λαϊκή συνέλευση των κατοίκων στην πλατεία του Αγίου Δημητρίου.

Η Χρυσή Αυγή και ο κεντρικός πυρήνας των αναρχικών στο Ηράκλειο φαίνεται πως σε λίγες ημέρες θα είναι γείτονες. Μία ολόκληρη γειτονιά είναι στο πόδι καθώς ανησυχεί από την συνύπαρξη των δύο πλευρών.

Κάτοικοι και καταστηματάρχες είναι ανάστατοι μήπως βρεθούν στη μέση «αντιμαχόμενων πυρών» και παρακολουθούν τις εξελίξεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΧΑ έχει ήδη ενοικιάσει δύο χώρους στο Ηράκλειο, ο ένας για τη λειτουργία των γραφείων της και ο δεύτερος για την υποδοχή του κοινού και είναι σε συνεννόηση με τις Αρχές για να αποφευχθεί τυχόν… σύγκρουση.

Το κλίμα στον Άγιο Δημήτριο, στην «καρδιά» της πόλης, παραμένει τεταμένο, με αφορμή την επικείμενη λειτουργία των γραφείων της Χρυσής Αυγής που πυροδότησε αντιδράσεις τόσο στους κατοίκους και τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή όσο και στον πυρήνα των αντιεξουσιαστών της κατάληψης του Ευαγγελισμού που… γειτνιάζει με το γραφείο.

Πηγή: prismanews.gr