Σε συνέχεια της κόντρας που έχει ξεσπάσει στην Κρήτη με αφορμή τις επιθέσεις σε βάρος μεταναστών κάνοντας πολλούς να μιλάνε για ένα «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει μεταξύ εθνικιστών και αριστεριστών το newsbeast.gr επικοινώνησε νωρίτερα και με τον υπεύθυνο Περιφέρειας Κρήτης και υποψήφιο βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Σταύρο Καρεφυλλάκη καθώς και με τον περιφερειακό σύμβουλο με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Σεραφείμ Ρίζο για να δοθούν απαντήσεις σχετικά με το τι συμβαίνει πραγματικά στο νησί τους.

Για κινητοποιήσεις που θα οργανωθούν ώστε να «απομονωθούν οι δολοφόνοι», όπως αποκαλεί τα μέλη της Χρυσής Αυγής ο σύμβουλος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ μίλησε στο newsbeast.gr ο Σεραφείμ Ρίζος κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπευθύνου Περιφέρειας Κρήτης και υποψήφιου βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Σταύρο Καρεφυλλάκη ο οποίος λέει χαρακτηριστικά:

«Σε δηλώσεις του σε ιστοσελίδες μεγάλης αναγνωσιμότητας ο Σεαρεφείμ Ρίζος υποψήφιος με το ακροαριστερό μόρφωμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποκάλεσε τους Χρυσαυγίτες δολοφόνους συνυπολογίζοντας σε αυτή την κατηγορία κι εμένα φυσικά. Ζητώ από τον Σεραφείμ Ρίζο να δηλώσει δημόσια ΠΟΙΟΥΣ έχει δολοφονήσει η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Ποιοι είναι οι δολοφονημένοι από τις πολιτικές δράσεις της Χρυσής Αυγής. Ας μου κατονομάσει έστω έναν, διαφορετικά πρόκειται περί κοινού συκοφάντη. Ας του θυμίσω φυσικά ότι οι τρομοκρατικές οργανώσεις που εμπνέονται από την άκρα αριστερά, ιδεολογία την οποία ενστερνίζεται ο Σεραφείμ Ρίζος, έχει δολοφονήσει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια 71 ανθρώπους και έχει πραγματοποιήσει 584 καταγεγραμμένες δολοφονικές επιθέσεις με “υπογραφή”! Επίσης καλά θα κάνει ο Σεραφείμ Ρίζος να δει και τις χιλιάδες καταγεγραμμένες ρατσιστικές δολοφονίες Ελλήνων από λαθρομετανάστες που τόσο υποστηρίζει, σε σημείο να κινδυνεύει να θεωρηθεί “ηθικός αυτουργός σε ρατσιστικές δολοφονικές επιθέσεις κατά Ελλήνων πολιτών” και σε “προτροπή και ενθάρρυνση παράνομων πράξεων από λαθρομετανάστες”, αυτός μαζί με τους υπόλοιπους επαγγελματίες αντιρατσιστές της αριστεράς».