Την ενίσχυση του αστυνομικού τμήματος Φαληρακίου προκειμένου να αντεπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες της τουριστικής περιόδου, ζητεί με επιστολή του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Δωδεκανήσου, με δεδομένη και την ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας.

Στην επιστολή, την οποία παρουσιάζει η «Δημοκρατική», ζητείται ενίσχυση του υποστελεχωμένου αστυνομικού τμήματος Φαληρακίου και της Τουριστικής Αστυνομίας της Ρόδου, ενώ γίνεται αναφορά στα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους της περιοχής και σε καταγγελίες για διαρρήξεις, επιθέσεις και παρενοχλήσεις από λαθρομετανάστες (Αφρικανούς, Πακιστανούς κ.ά. υπηκόους), οι οποίοι το τελευταίο διάστημα έχουν κατακλύσει ένα από τα πιο τουριστικά θέρετρα του νησιού  και «αποτελούν καθημερινό φαινόμενο». 

Όπως αναφέρεται στην επιστολή «αυτοί αποτελούν κίνδυνο τόσο για τους μόνιμους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες της περιοχής. Αυτά τα φαινόμενα εκθέτουν αρνητικά και υποτιμούν το τουριστικό προϊόν του τόπου μας, ειδικά αυτή την κρίσιμη και φορτισμένη καλοκαιρινή περίοδο που διανύουμε».