Δύο άτομα που διέπρατταν ληστείες σε σούπερ μάρκετ έχοντας μαζί τους ολόκληρο οπλοστάσιο, συνελήφθησαν στον Ασπρόπυργο από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., έπειτα από καταδίωξη.

Πρόκειται για έναν 48χρονο και έναν 39χρονο, ελληνικής υπηκοότητας, οι οποίοι, όπως προέκυψε από την έρευνα που ακολούθησε, έχουν διαπράξει 11 ένοπλες ληστείες σε σούπερ μάρκετ, στον Πειραιά, στον Κορυδαλλό, στο Περιστέρι, στη Νίκαια και στο Κερατσίνι.

Συγκεκριμένα, στις 26-6-2012 το μεσημέρι, ένας από τους συλληφθέντες, φορώντας κουκούλα με την απειλή πιστολιού, ακινητοποίησε υπάλληλο σούπερ μάρκετ στις Αχαρνές και αφαίρεσε από το ταμείο 200 ευρώ. Στη συνέχεια, επιβιβάσθηκε σε Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο συνεργός του και διέφυγαν.

Λίγο αργότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν το όχημα στην περιοχή του Ασπρόπυργου και ύστερα από καταδίωξη, ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο και συνέλαβαν τους δύο ληστές.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: τρία πιστόλια με γεμιστήρες που περιείχαν συνολικά 30 φυσίγγια, δύο γεμιστήρες που περιείχαν συνολικά 34 φυσίγγια, μία χειροβομβίδα με πυροκροτητή, μικροποσότητα ηρωίνης και 185 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.