Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στο χωριό Προφήτης Ηλίας, στο Ηράκλειο, όπου σημειώθηκε πριν από τρεις ημέρες το αιματηρό περιστατικό με τους δύο νεκρούς.

Όπως αναφέρει το prismanews.gr, oλόκληρο το χωριό ζει στη σκιά μιας βεντέτας που αναζητά μια… σπίθα για να ξεσπάσει.

Η οικογένεια του 52χρονου κρεοπώλη έχει εγκαταλείψει σπίτια και περιουσίες έχοντας απομακρυνθεί από την περιοχή την ώρα που η οικογένεια του 34χρονου διαμηνύει πως αν επιστρέψουν στο χωριό θα γίνει… κακό.

Από τη νύχτα του μακελειού ως σήμερα αστυνομικές δυνάμεις έχουν κυριολεκτικά ζώσει το χωριό με τους επικεφαλής της ΕΛΑΣ να βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση.

Η απολογία και οι διώξεις

Εν τω μεταξύ αύριο το πρωί αναμένεται να απολογηθεί τελικά ο 52χρονος κρεοπώλης που νοσηλευόταν τραυματισμένος στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, ωστόσο για λόγους ασφαλείας η διαδικασία δεν θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο.

Χτες ασκήθηκε σε βάρος του ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή σε βαθμό κακουργήματος αλλά και για παράνομη κατοχή κυνηγετικού όπλου για τη δολοφονία τόσο του 34χρονου δημοτικού υπαλλήλου, όσο και για τη δολοφονία του 64χρονου.

Παράλληλα ασκήθηκε ποινική δίωξη και στο γιο του για άμεση συνέργεια σε ανθρωποκτονία κατά συρροή ενώ δίωξη ασκήθηκε και στα δύο ξαδέλφια των φερόμενων ως δραστών για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία για τους πυροβολισμούς τους προς το αυτοκίνητο του πατέρα του 34χρονου λίγες ώρες μετά το μακελειό.

Επίσης τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή.

Το χρονικό του αιματηρού περιστατικού

Το αιματηρό επεισόδιο εκτυλίχθηκε ενώ στο χωριό είχε στηθεί γλέντι για τον κλήδονα.

Όπως αναφέρει σε δελτίο Τύπου της για το περιστατικό η Ελληνική Αστυνομία, ο 34χρονος πήγε στο κατάστημα του 52χρονου και διαπληκτίστηκε μαζί του, λόγω μεταξύ τους προσωπικών διαφορών.

Ο 34χρονος κρατώντας μία μεταλλική ράβδο του επιτέθηκε, ενώ κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, πυροβόλησε εναντίον του με πιστόλι, τραυματίζοντάς τον στα κάτω άκρα, καθώς επίσης και κατά του 17χρονου γιου του, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει και αυτόν στο λαιμό.

Στη συνέχεια, ο 52χρονος πατέρας, πήρε μία κυνηγετική καραμπίνα και πυροβόλησε τον 34χρονο, με αποτέλεσμα να προκαλέσει τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Από την ανταλλαγή των πυροβολισμών, τραυματίστηκε και ένας 64χρονος θαμώνας διπλανού καταστήματος, ο οποίος μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο και κατέληξε.