Σε ηλικία μόλις δεκατριών ετών κατάφερε να γίνει ο φόβος και ο τρόμος της Θεσσαλονίκης. Η ανήλικη κοπέλα όχι μόνο κατάφερνε να κλέβει ανυποψίαστους πολίτες της συμπρωτεύουσας, αλλά ήταν και η αρχηγός της θηλυκής συμμορίας που εξάρθρωσαν οι διωκτικές Αρχές.

Τόσο η 13χρονη, όπως δημοσιεύει η εφημερίδα «Espresso», όσο και η 16χρονη αδελφή της, αλλά και δύο ακόμη κορίτσια, ηλικίας 17 και 21 ετών, έμπαιναν σε αστικά λεωφορεία και εκμεταλλευόμενες τον συνωστισμό που επικρατούσε, αφαιρούσαν τα πορτοφόλια των επιβατών, χωρίς κανείς να αντιληφθεί το παραμικρό.

Μόνο όταν τα θύματα έφταναν στον προορισμό τους διαπίστωναν ότι τα πορτοφόλια τους είχαν κάνει φτερά και ότι τα «κοριτσάκια» που στέκονταν δίπλα τους δεν ήταν και τόσο… αθώα. Αμέσως ενημέρωσαν για την κλοπή τις διωκτικές Αρχές, αλλά παρά τις έρευνες, οι αστυνομικοί δεν είχαν καταφέρει να τις εντοπίσουν. Τον τελευταίο μήνα όμως τα κρούσματα αυξήθηκαν καθώς τουλάχιστον τέσσερις επιβάτες έφτασαν μέχρι τις αστυνομικές Αρχές και κατήγγειλαν την κλοπή.

Οι αστυνομικοί έστησαν καρτέρι και χθες κατάφεραν τελικά να περάσουν χειροπέδες στη θηλυκή συμμορία. Όπως διαπιστώθηκε, και οι τέσσερις είναι βουλγαρικής καταγωγής. Ωστόσο, αίσθηση προκάλεσε ακόμη και στους έμπειρους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. το γεγονός ότι το γενικό πρόσταγμα στη συμμορία είχε η 13χρονη.

Η ανήλικη επέλεγε το στόχο και αμέσως αναλάμβανε δράση. Έβλεπε σε ποιο λεωφορείο επικρατούσαν συνθήκες συνωστισμού και μαζί με τους συνεργούς της επιβιβάζονταν και έπιαναν δουλειά. Στη συνέχεια, μοιράζονταν τα ποσά που περιείχαν τα πορτοφόλια και μετέβαιναν σε άλλη στάση για να ξαναπιάσουν δουλειά.