Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η Αστυνομία τις τελευταίες ώρες και μετά τον εντοπισμό του αυτοκινήτου και των ναρκωτικών για τη σύλληψη των δύο δραστών που πυροβόλησαν εναντίον συναδέλφων τους προκειμένου να αποφύγουν τον έλεγχο.

Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με το epiruspost.gr στο Χάνι Δελβινάκι όταν αστυνομικοί από το Τμήμα Καστανής επιχείρησαν να ελέγξουν ύποπτο αυτοκίνητο. Το αυτοκίνητο δεν σταμάτησε και ο ένας από τους δύο επιβάτες πυροβόλησε εναντίον τους, αδειάζοντας μία γεμιστήρα από το Καλάσνικοφ που έφερνε μαζί του.

Δύο σφαίρες χτύπησαν το συμβατικό όχημα της αστυνομίας μία στο παρμπρίζ και μία στην κολόνα του αυτοκινήτου.

Το ύποπτο όχημα που κινούνταν από το Δελβινάκι ανέπτυξε ταχύτητα και αντί να κινηθεί προς τα Iωάννινα έφυγε προς την Κακαβιά.

Αμέσως στην Αστυνομία σήμανε συναγερμός. Επί τόπου έσπευσαν άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, οι οποίοι μετά από επισταμένη έρευνα εντόπισαν το αυτοκίνητο, το οποίο ο οδηγός και ο συνοδηγός για να κρύψουν κάθε ίχνος το πέταξαν σε μία χαράδρα.

Σε κοντινό σημείο βρήκαν τις ναρκωτικές ουσίες που μετέφεραν. Επρόκειτο για 130 συνολικά κιλά χασίς τα οποία οι δράστες είχαν κρύψει για να επιστρέψουν κάποια άλλη στιγμή και να τα μεταφέρουν στον προορισμό τους.

Από τα στοιχεία που υπάρχουν διαπιστώθηκε ότι το αυτοκίνητο ανήκει σε Αφγανό, κάτοικο Αθηνών. Κλοπή δεν έχει δηλωθεί όμως η αστυνομία δεν αποκλείει αυτό το ενδεχόμενο.

Άλλωστε είναι συνηθισμένο φαινόμενο τα κυκλώματα που δρουν στα σύνορα να χρησιμοποιούν κλεμμένα αυτοκίνητα.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών συνεχίζονται, όμως υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι αυτοί κατάφεραν και εισήλθαν στο Αλβανικό έδαφος. Αυτός άλλωστε ήταν ο λόγος που τους έκανε να κινηθούν προς τα σύνορα όταν βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους αστυνομικούς αντί να κατευθυνθούν προς τα Ιωάννινα.