Την άσκηση ποινικών διώξεων σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του επικεφαλής και δύο στελεχών της ΕΡΤ ζήτησε με εντολή του στην προϊστάμενη της εισαγγελίας Πρωτοδικών ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, μετά τις καταγγελίες για υπέρογκο κόστος όσον αφορά τη μετάδοση των αγώνων του Champions League.

Παρά την εισαγγελική εισήγηση για αρχειοθέτηση της δικογραφίας, ο κ. Πεπόνης ζήτησε από την εισαγγελία την άσκηση διώξεων για απιστία στην υπηρεσία κατά συναυτουργία σε βάρος του διευθύνοντα συμβούλου της ΕΡΤ, Λάμπη Ταγματάρχη, του μέλους του διοικητικού συμβουλίου, Στυλιανού Στεφάνου και του δημοσιογράφου- υπεύθυνου του αθλητικού προγράμματος, Δημήτρη Χατζηγεωργίου.

Στην παραγγελία του ο εισαγγελέας εκτιμά , σύμφωνα με πληροφορίες, ότι από τους έξι μάρτυρες που κατέθεσαν οι τέσσερις περιέγραψαν συμπεριφορές και δράσεις που θεμελιώνουν το αδίκημα της απιστίας.

Παραθέτει επίσης τις προσφορές που υποβλήθηκαν για τα επίμαχα δικαιώματα για την τριετία 2012-2015, σύμφωνα με τις οποίες ο Σκάι προσέφερε 600.000 ευρώ ετησίως, το MEGA 2 εκατ. ευρώ, ο ΑΝΤ1 3,5 εκατ. ευρώ και η ΕΡΤ 10.800.000 ευρώ.

Ο κ. Πεπόνης θεωρεί ότι η προσφορά της ΕΡΤ για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων μετάδοσης των αγώνων που είχε «κραυγαλέα απόκλιση» σε σχέση με τις υποβληθείσες από τα ιδιωτικά κανάλια προσφορές, αποκαλύπτει «παραβίαση των κριτηρίων της συνετούς οικονομικής διαχείρισης», σε συνδυασμό με την κάθετη πτώση της διαφημιστικής δαπάνης. Υποστηρίζει δε, ότι η επιμελής και ορθολογική διαχείριση των εσόδων της ΕΡΤ αφορά όλους τους Έλληνες φορολογούμενους και όχι μόνο τον τηλεθεατή ποδοσφαιρικών διοργανώσεων.