Το κατώφλι του ανακριτή περνά σήμερα ο 58χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, στο Β νεκροταφείο.

Χθες δόθηκαν στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες του Εμμανουήλ Εσσατζανιάν – Σοροπιδη, καθώς σε βάρος του, ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα από την οποία επήλθε θάνατος, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι αυξημένα μετά την άγρια επίθεση που δέχτηκε ο κατηγορούμενος από συγγενείς της άτυχης κοπέλας, έξω από το γραφείο του ανακριτή.

Οι αρχές βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό για την αποφυγή νέων επεισοδίων καθώς ,την περασμένη Τετάρτη, οι αστυνομικοί κατάφεραν την τελευταία στιγμή να φυγαδεύσουν τον 58χρονο από τα δικαστήρια.

Ο κατηγορούμενος καλείται να δώσει εξηγήσεις για το αποτρόπαιο έγκλημα το οποίο , όπως ομολόγησε, διέπραξε με στόχο τη ληστεία.
Στην προανακριτική του απολογία ο κατηγορούμενος εμφανίζεται μετανιωμένος για το έγκλημα που αποδίδει στην «κακιά στιγμή» και ζητά συγγνώμη. Ο ίδιος ισχυρίζεται πως «θόλωσε» και δεν κατάλαβε πως χτύπησε την άτυχη κοπέλα με το μαχαίρι που , όπως λέει, είχε τυχαία μαζί του.

Στους αστυνομικούς ο 58χρονος περιέγραψε με λεπτομέρειες την ώρα που επιτέθηκε στην 32χρονη την οποία θεώρησε εύκολο στόχο όταν την είδε να θρηνεί πάνω από το μνήμα του φίλου της.

«Χωρίς να καταλάβω πως κι ενώ παλεύαμε τη χτύπησα με το μαχαίρι δεν θυμάμαι ακριβώς πόσες φορές. Μετά η κοπέλα, που ήταν ματωμένη, άρχισε να τρέχει προς το κέντρο του νεκροταφείου φωνάζοντας βοήθεια» περιέγραψε και ισχυρίστηκε πως την ώρα της δολοφονίας είχε στερητικό σύνδρομο. Αμέσως μετά «ψώνισα πρέζα από τη Βάθη, πήγα σπίτι και κοιμήθηκα για να ηρεμήσω» είπε.

Μετά το φονικό ο κατηγορούμενος πούλησε το κινητό της άτυχης εφοριακού αντί 20 ευρώ και στη συνέχεια έκαψε την τσάντα και τα υπόλοιπα πράγματα της.