Τουλάχιστον για 5 ώρες κατέθετε στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής ως μάρτυρας ο πατέρας της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, η οποία δολοφονήθηκε με αγριότητα το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Μόλις ολοκλήρωσε την κατάθεσή του έφυγε από την πίσω πόρτα της ΓΑΔΑ για να αποφύγει τους δημοσιογράφους και ο δικηγόρος του προχώρησε σε μία λιτή δήλωση, αναφέροντας ότι κατέθεσε όσα γνώριζε για την υπόθεση, δίχως να θελήσει να υπεισέρθει σε λεπτομέρειες.

Η κατάθεσή του αναμενόταν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον μετά την αποκάλυψή του ότι «βρισκόταν συμπτωματικά κοντά στο σημείο του δολοφονίας» της κόρης του στο Β’ Νεκροταφεί.

Σημειώνεται ότι ο πατέρας της άτυχης γυναίκας υποστηρίζει ότι πέρασε τυχαία με το ταξί του έξω από το Β΄ Νεκροταφείο την ώρα του φόνου και επιβίβασε στο σημείο εκείνο έναν πελάτη, περίπου 30 ετών, ο οποίος φαινόταν αναστατωμένος και σαν να γνώριζε για τη δολοφονία.

Παράλληλα, συγγενείς της άτυχης γυναίκας εκτοξεύουν κατηγορίες κατά του πατέρα της, για τη συμπεριφορά του προς αυτήν.

Η αστυνομία διενεργεί εξονυχιστική έρευνα στο στενό και φιλικό περιβάλλον της 32χρονης, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες έως αυτή την ώρα δεν έχει βρεθεί κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο.

Η άτυχη κοπέλα πάλεψε με τον δολοφόνο της και έχουν ληφθεί δείγματα ιστών από τα νύχια της σε μία προσπάθεια να ανακαλύψουν οι Αρχές το γενετικό υλικό του δράστη, απαντήσεις για το οποίο αναμένονται από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια.

Στο στόχαστρο των ερευνών έχει μπει κυρίως και η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και η ανάλυση του ηλεκτρονικού υπολογιστή του θύματος. Κυρίως, οι αναρτήσεις και οι διάλογοι στο Facebook, μήπως μπορέσουν να βρουν κίνητρο και δράστη μέσω αυτού.

Γεμάτο οργή και θυμό κατά του δράστη της δολοφονίας της Δώρας Ζέμπερη είναι το νέο μήνυμα που ανήρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram η μικρότερη αδελφή της άτυχης 32χρονης: «Φονια σε περιμενω, θα σε σφάξω και το ορκίζομαι στον άγγελο μου… Αδελφή μου, αίμα μου… Θα δικαιωθείς» έγραψε.

Σοκαριστικές είναι οι αποκαλύψεις της θείας της άτυχης 32χρονης Δώρας Ζέμπερη.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha είπε:

«Το μυαλό μου την πρώτη φορά, και τρελάθηκα, πήγε ότι μπορεί να καθάρισαν το παιδί από την πλευρά του αδελφού μου που χρωστά σε όλο τον κόσμο. Και ότι μπορεί να το έκανε κάποιος για εκδίκηση».

Η θεία της άτυχης κοπέλας λέει ότι ο πατέρας της την εκβίαζε και την ανάγκαζε να πάρει δάνεια, καθώς χρωστούσε σε πολύ κόσμο.

«Την Θεοδώρα, που ήταν η πιο μεγάλη την εκβίαζε ψυχολογικά να του κάνει αυτό που ήθελε αυτός. Τα δάνεια… το παιδί του το χρέωνε, χωρίς να το σκέφτεται. Είχε δανειστεί από όλο τον κόσμο λεφτά και είχε παίξει χρηματιστήριο για να γίνει πλούσιος. Και τα έχασε όλα. Όλος ο κόσμος αυτός μετά, τον κυνηγάει. Το κορίτσι του είχε πάρει ένα σωρό δάνεια γιατί της έλεγε “αν δεν υπογράψεις να μου πάρεις ένα δάνειο γιατί χρωστάω θα πάρω τα παιδιά να τα πάω στο ίδρυμα”. Και η Θεοδώρα η καημένη υπέγραφε».

«Του έστελνε κρυφά και φαγητό» είπε η γυναίκα, και ξέσπασε: «Να βρεθεί ο ένοχος, να μπορούσα να τον σκοτώσω. Αλλά δεν μπορώ να σκοτώσω ούτε μυρμήγκι».