Εννέα χρόνια μετά τον φρικτό τραυματισμό της η Κωνσταντίνα Κούνεβα δίνει έναν ακόμη δικαστικό αγώνα. Αυτή τη φορά η ευρωβουλευτής θα βρεθεί ενώπιον του Αρείου Πάγου όπου εκδικάζεται, σήμερα, η αίτηση αναίρεσης κατά της δικαστικής απόφασης του Εφετείου με την οποία απαλλάχθηκε η εργολαβική εταιρεία από κάθε ευθύνη, απορρίπτοντας κάποια σύνδεσή της με την αποτρόπαιη επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της.

Στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, είχε κριθεί «εργατικό ατύχημα» ο βαρύτατος τραυματισμός της, καταδικάζοντάς την επιχείρηση σε αποζημίωση ύψους 250.000 ευρώ, για ηθική βλάβη.

Ωστόσο, το Μονομελές Εφετείο Πειραιά ανέτρεψε στο σύνολό της την πρωτόδικη απόφαση και απάλλαξε την εργολαβική εταιρεία από κάθε ευθύνη (δόλο ή αμέλεια) και κάθε σχέση-σύνδεση με την δολοφονική επίθεση.

Στην αίτηση αναίρεσης, που αριθμεί 95 σελίδες, οι νομικοί παραστάτες της Κωνσταντίνα Κούνεβα εκθέτουν τη νομική επιχειρηματολογία και τους λόγους που έσφαλε η απόφαση του Εφετείου Πειραιά, η οποία ακύρωσε την πρωτόδικη απόφαση που δικαίωνε την Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ποινική έρευνα που αφορούσε στην υπόθεση έχει μπει στο αρχείο χωρίς να έχουν εντοπιστεί οι δράστες της αποτρόπαιας επίθεσης.