«Η υπόθεση είναι πρωτόγνωρη για τα αστυνομικά χρονικά της χώρας» τόνισε ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Κρήτης Κωνσταντίνος Λαγουδάκης αναφερόμενος στην απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Ξεκινώντας την παρουσίαση της υπόθεσης τόνισε πως: «Απαίτηση των δραστών ήταν 100 εκατ. ευρώ. Η διερεύνηση τέτοιων υποθέσεων απαιτεί επιδέξιους χειρισμούς» και πρόσθεσε ότι άμεσα συστήθηκε ειδική ομάδα που ασχολούνταν με την απαγωγή.

«Υψιστη προτεραιότητά μας κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης ήταν η σωματική ακεραιότητα του απαχθέντα» ανέφερε.

Όπως σημείωσε ο κ. Λαγουδάκης: «Μετά από παρακολούθηση μελών της ομάδας εντοπίσαμε τις διασυνδέσεις τους και τη θέση που τον κρατούσαν», ενώ για τη διαπραγματευτική τακτική τόνισε ότι είχε ως στόχο να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση ο επιχειρηματίας.

Σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια της απαγωγής μπήκαν και νέα μέλη. «Κατά τη διάρκεια της ομηρείας του απαχθέντα, εντάχθηκαν στην ομάδα των απαγωγέων κι άλλοι συνεργοί» σημείωσε.

Για τους δράστες επεσήμανε ότι όσο ήταν με τον κ. Λεμπιδάκη φορούσαν κουκούλες, ήταν ντυμένοι με τα ίδια ρούχα και μιλούσαν ψιθυριστά.

Για τις επιστολές που έστειλαν οι δράστες στην οικογένεια επισημάνθηκε ότι ήταν υπογεγραμμένες με βιολογικό υλικό.

Εξετάζεται η συμμετοχή και άλλων ατόμων στην υπόθεση, πλην αυτών που έχουν συλληφθεί, τόνισε.

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Κ. Τσουβάλας ευχαρίστησε την οικογένεια Λεμπιδάκη για τη συνεργασία και τη στάση της και τόνισε ότι «η βιασύνη ή το λάθος μπορούσαν να αποβούν μοιραία».

«Δεν είμαστε εδώ για να αποσπάσουμε τα εύσημα, αλλά για να τα αποδώσουμε σε εκείνους που τα δικαιούνται», σημείωσε.

«Αυτοί οι συνάδελφοί μας γίνονται συνοδοιπόροι στο όραμα για μια ΕΛΑΣ κοντά στην κοινωνία», είπε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.