Προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά την τυπική του απολογία, ο 55χρονος ο οποίος κατηγορείται για το θάνατο της 19χρονης κόρης του Ειρήνης, πριν από περίπου ένα μήνα, μέσα στο διαμέρισμα τους στην Πετρούπολη.

Ο 55χρονος, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και του εμπρησμού, οδηγήθηκε το μεσημέρι υποβασταζόμενος στον γραφείο της 8ης τακτικής ανακρίτριας στην οποία έδωσε μια τυπική απολογία.

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, ουσιαστικά δεν απολογήθηκε αλλά ζήτησε, μέσω του συνηγόρου του, τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Όπως δήλωσε ο συνήγορος του Νίκος Μίχος ο εντολέας του δεν έχει σχηματίσει υπερασπιστικό ισχυρισμό καθώς δεν είναι εφικτή η επικοινωνία μαζί του. Μάλιστα, πληροφορίες από το περιβάλλον του κατηγορουμένου αναφέρουν ότι έχει νοσηλευτεί τέσσερις φορές στο παρελθόν.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος επέστρεψε στο Σισμανόγλειο όπου νοσηλεύεται, φέρεται να κλείδωσε την άτυχη κοπέλα στο διαμέρισμά τους και αφού προσπάθησε να την στραγγαλίσει, την μαχαίρωσε και στη συνέχεια έβαλε φωτιά χρησιμοποιώντας καυτό λάδι.

Η 19χρονη υπέκυψε στα τραύματα της λίγες ημέρες αργότερα ενώ ο πατέρας της νοσηλεύτηκε φρουρούμενος.

Αφορμή, σύμφωνα με τις αρχές, στάθηκε ένα μήνυμα στο κινητό της κοπέλας προς τη μητέρα της στο οποίο της ζητούσε να μην επιστρέψει στο σπίτι καθώς, όπως της έλεγε, ο 55χρονος δεν είχε αλλάξει.

Τα μηνύματα αλλά και χειρόγραφα της άτυχης κοπέλας, που εντοπίστηκαν από τις αρχές, έχουν μπει στο στόχαστρο της υπεράσπισης. Και αυτό γιατί ο συνήγορος υπεράσπισης φέρεται να ζήτησε από την ανακρίτρια να γίνει γραφολογική εξέταση σε χειρόγραφο της 19χρονης που κατά ερμηνεία της υπεράσπισης ομοιάζει με διαθήκη και απευθύνεται στη μητέρα της, τον αδελφό της και το σύντροφο της.

Τέλος, ζητήθηκε πραγματογνωμοσύνη και για το επίμαχο ηλεκτρονικό μήνυμα προκειμένου να διαπιστωθεί αν το έστειλε ο κατηγορούμενος.