Το σύνθημα «Αποκέντρωση εδώ και τώρα» έγινε πραγματικότητα και οι παραδοσιακοί δρόμοι πορνείας στο κέντρο της Αθήνας δείχνουν να αδειάζουν ο ένας μετά τον άλλον.

Λίγο η οικονομική κρίση, λίγο η πεσμένη κίνηση στους δρόμους της πρωτεύουσας τις νυχτερινές ώρες αλλά πολύ περισσότερο το κυνήγι στο οποίο έχει προβεί το τελευταίο διάστημα η Ελληνική Αστυνομία, έχουν αναγκάσει «αφεντικά» και «εργαζόμενες» να αλλάξουν γειτονιά.

Αθηνάς, 3η Σεπτεμβρίου, Σόλωνος, Λιοσίων, Πατησίων, δρόμοι γνωστοί για τον αγοραίο έρωτα όσο πάνε και ερημώνουν ενώ τις λίγες φορές που ιερόδουλες θα δοκιμάσουν να κάνουν μεροκάματο, θα το κάνουν με την ψυχή στο στόμα αφού η αστυνομία παραφυλάει.

Έξω από το κέντρο βέβαια τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η Συγγρού, σήμα κατατεθέν της πορνείας, καλά κρατεί ενώ νέοι δρόμοι έρχονται να προστεθούν σε μία άλλου είδους επιχειρηματική ανάπτυξη. Λεωφόρος Αθηνών, Κηφισός, Ποσειδώνος, Π. Φάληρο, Λεωφόρος Λαυρίου, Κηφισίας και όχι μόνο, είναι οι νέοι ροζ δρόμοι.

Καλλίγραμμες κοπέλες, με προκλητικό ντύσιμο στέκονται στις άκρες του δρόμου έτοιμες να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με το αντίστοιχο αντίτιμο, που ανάλογα με την εθνότητα και τις απαιτήσεις που έχει ο πελάτης μπορεί να ξεκινήσει από… ένα μόλις ευρώ (ακούγεται απίστευτο αλλά είναι μια πραγματικότητα) και να ξεπεράσει ακόμα και τα διακόσια ευρώ.

Το νταραβέρι ξεκινά με τον υποψήφιο πελάτη να σταματάει στην άκρη του δρόμου και το παζάρι μέσα από το ανοιχτό παράθυρο του οδηγού ή του συνοδηγού.

Και αν κάποιοι νομίζουν ότι η επίτευξη της συμφωνίας εξαρτάται μόνο από την καταβολή του απαιτούμενου χρηματικού ποσού και την εμφάνιση της κοπέλας, απατάται καθώς και οι κοπέλες με τη σειρά τους κρίνουν την αξιοπιστία του υποψήφιου πελάτη.

Αν κάποιος δεν τηρεί τις προδιαγραφές ασφαλείας που απαιτούν οι εκδιδόμενες τότε μπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιο «ακριβή τιμή» και ο πελάτης φεύγει εις αναζήτηση της επόμενης κοπέλας.