Τρεις φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης, εντοπίστηκαν στο Μυλοπόταμο Ρεθύμνου ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο κατοίκων του Ρεθύμνου που κατηγορούνται για την καλλιέργεια και οι αρχές πραγματοποιούν έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Συνολικά 1097 δενδρύλλια ξεριζώθηκαν από τους αστυνομικούς, τα οποία οι δράστες καλλιεργούσαν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους. Πρόκειται για μία ακόμη καλλιέργεια που η αστυνομία εντοπίζει μετά από οργανωμένη επιχείρηση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, στο πλαίσιο εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης.

Στην επιχείρηση συμμετείχε και το ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας, με τη βοήθεια του οποίου εντοπίστηκαν σε τρεις διαφορετικές αγροτικές περιοχές του Μυλοποτάμου, τρεις διαμορφωμένοι χώροι με κάνναβη ύψους έως 1,5 μέτρου, στο στάδιο της ανάπτυξης. Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, βρήκαν και πλήθος πειστηρίων, βάση των οποίων κατά την προανάκριση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών προέκυψε ότι ένας 53χρονος με τον 61χρονο συνεργάτη του είχαν προβεί στην καλλιέργεια της μιας φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης, με συνολικά ογδόντα δύο δενδρύλλια.

Η προανάκριση και οι έρευνες συνεχίζονται.