«Πολιτική» χαρακτήρισε την δίωξη σε βάρος του για την υπόθεση των αποκαλούμενων «στημένων αγώνων του 2011» ο Αχιλλέας Μπέος, πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου και δήμαρχος σε αργία της πρωτεύουσας του νόμου Μαγνησίας κατά τη διάρκεια της απολογίας του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

Ο κατηγορούμενος έκανε λόγο για «επιχειρηματικά συμφέροντα» που τον ενέπλεξαν στην υπόθεση και ισχυρίστηκε πως το όνομά του προστέθηκε στη δικογραφία εκ των υστέρων. Ο κ. Μπέος διερωτήθηκε: «Κάποιες από κατηγορίες που αντιμετωπίζω είναι απειλή, δωροδοκία κ.ά. Ποιον δωροδόκησα; Πού; Κατηγορείται ένας άνθρωπος ότι δωροδόκησε φάντασμα; Τα δημοσιογραφικά σκουπίδια, έκαναν εγκληματικά λάθη».

Ο κ. Μπέος υποστήριξε, μάλιστα, πως χρησιμοποιήθηκαν συνομιλίες στις οποίες εμφανίζεται να μιλά με ανθρώπους με τους οποίους δεν έχει ουδεμία σχέση. «Χρησιμοποίησαν συνομιλίες δυο ορκισμένων εχθρών μου, του Πατέρα και του Ψωμιάδη. Τους βόλευε ο χαρακτήρας μου. Ναι είμαι εκρηκτικός, δεν δικάζομαι για αυτό όμως . Από αυτές τις συνομιλίες, καφενειακού επιπέδου,δημιούργησαν κατηγορίες. Καταργήθηκε το Σύνταγμα στη χώρα μας; Ποιος μπορεί να μου απαγορέψει να έχω ελευθερία έκφρασης και λόγου. Σήμερα αν πω ότι αύριο θα αποπειραθώ να δολοφονήσω τον Τσίπρα, μακριά από μένα, ή θα κάνω διακίνηση ναρκωτικών είναι γεγονός αυτό; Με έβγαλαν σε αργία με αντισυνταγματικό νόμο», τόνισε.