Επτακόσια κιλά ακατέργαστης κάνναβης εντόπισε το Λιμενικό, πρωινές ώρες σήμερα, στο εσωτερικό ξύλινου ιστιοφόρου σκάφους, σημαίας Τουρκίας, στη θαλάσσια περιοχή της Νισύρου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού, απογευματινές ώρες χθες, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκε για περιστατικό ακυβερνησίας λόγω μηχανικής βλάβης του ανωτέρω σκάφους, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά Νισύρου, με τρεις αλλοδαπούς επιβαίνοντες. Άμεσα έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., παραπλέον πλοίο και ιδιωτικό σκάφος με επιβαίνοντες στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

kslrnlna2

Το Ι/Φ εντοπίστηκε από το Φ/Γ «SHIRVAN», σημαίας Μάλτας, ενώ λίγες ώρες αργότερα ξεκίνησε η ρυμούλκησή του από το Ρ/Κ «ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΓΙΑΝΝΙΣΗΣ» Ν. Βόλου 562, με προορισμό το λιμένα Μανδρακίου Νισύρου, όπου και κατέπλευσαν πρωινές ώρες σήμερα.

Eν συνεχεία μετά από αξιολόγηση των πρώτων στοιχείων και ενημέρωση της αρμόδιας Εισαγγελικής Αρχής, πραγματοποιήθηκε έρευνα από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Νισύρου στο ιστιοφόρο σκάφος, όπου εντοπίστηκε σε αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες και κατασχέθηκε η ως άνω ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

kslrnlna3

Από τη Λιμενική Αρχή Κω που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθησαν οι ανωτέρω τρεις επιβαίνοντες και κατασχέθηκε το σκάφος μεταφοράς των ναρκωτικών ουσιών.

kslrnlna4

kslrnlna5

kslrnlna6