Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε δημαρχείο της Δυτικής Αττικής, όταν ένας απολυμένος συμβασιούχος μπήκε στο γραφείο του δημάρχου Ελευσίνας και τον μαχαίρωσε.

Έπειτα από εκτεταμένες αναζητήσεις από τους άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ ο άνδρας, που αρχικά κατάφερε να διαφύγει, συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Ελευσίνας.

Ο δήμαρχος μεταφέρθηκε στο Θριάσιο Νοσοκομείο, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και σύμφωνα με τους γιατρούς η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία. Ο 35χρονος συμβασιούχος μαχαίρωσε δύο φορές στον μηρό τον κ. Τσουκαλά, μέσα στο γραφείο του.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο δράστης δούλευε ως συμβασιούχος. Αποκλειστικές πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων αναφέρουν πάντως ότι το κίνητρο της επίθεσης δεν είχε σχέση με τη λήξη της σύμβασής του με τον Δήμο Ελευσίνας.

Ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει την επίθεση

Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, εξέφρασε «τη θλίψη αλλά και την απερίφραστη καταδίκη του για την επίθεση εναντίον του δημάρχου Ελευσίνας, Γιώργου Τσουκαλά, στο γραφείο του στον δήμο», και του ευχήθηκε «γρήγορη ανάρρωση».

Ανάλογη ανακοίνωση έβγαλε και ο ΣΥΡΙΖΑ, καταδικάζοντας την επίθεση και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση.

«Καταδικάζουμε κατηγορηματικά την επίθεση εναντίον του Δημάρχου Ελευσίνας, στο πρόσωπο του οποίου τραυματίστηκε το σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Δημοκρατίας. Τέτοιες πράξεις είναι απολύτως αδικαιολόγητες και ως τέτοιες πρέπει να αντιμετωπίζονται από την Πολιτεία. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στο Δήμαρχο και καλούμε την Κυβέρνηση να ενεργήσει ώστε να διαφυλάξει την απρόσκοπτη και ασφαλή λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», δήλωσε ο Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αττικής, Μάκης Βορίδης.

Τη συμπαράστασή της και τις ευχές της για ταχεία ανάρρωση εξέφρασε και η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, η οποία καταδίκασε την επίθεση, τονίζοντας ότι «τέτοιου είδους περιστατικά είναι ξένα στο χώρο της Αυτοδιοίκησης και απολύτως καταδικαστέα».