Κακές προθέσεις φαίνεται πως είχε ένας 40χρονος στη Ρόδο, ο οποίος συστηνόταν ως ανιψιός του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη των ταινιών «El Greco» και «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι» Γιάννη Σμαραγδή για να κερδίσει την εμπιστοσύνη ανυποψίαστων γυναικών που ήθελαν να κάνουν καριέρα σε σίριαλ και να τις παρασύρει σε σωμάτια ξενοδοχείων όπου επιχειρούσε να τις βιάσει.

Το κουβάρι της υπόθεσης που προκάλεσε την έντονη ενόχληση του σκηνοθέτη, άρχισε να ξετυλίγεται μετά την εξάρθρωση μίας σπείρας, τα μέλη της οποίας εμφανίζονταν σε επιχειρηματίες της Ρόδου ως εκπρόσωποι ιδιωτικής εταιρίας και τους έταζαν ότι θα εξαφάνιζαν τις οφειλές τους στη ΔΕΗ με το… αζημίωτο, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Espresso.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε στην Ασφάλεια Ρόδου μία 36χρονη ελεύθερη επαγγελματίας, τον περασμένο Μάιο μία φίλη της την ενημέρωσε πως είχε επικοινωνία με ένα άνδρα ο οποίος της είχε παρουσιαστεί ως πρωταγωνιστής σε τουρκικό σίριαλ και της είχε ζητήσει να γίνει παρτενέρ του.

Εκείνη αρνήθηκε και πρότεινε στην 36χρονη να δοκιμάσει την τύχη της. Στη συνέχεια η καταγγέλλουσα δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από κάποιον που της συστήθηκε ως Δημήτρης Σμαραγδής, ανιψιός του γνωστού σκηνοθέτη και της έκλεισε ραντεβού σε ένα ξενοδοχείο δήθεν για δοκιμαστικό γύρισμα.

Εκεί σύμφωνα με την «Δημοκρατική» της ζήτησε να παριστάνουν ότι έχουν ερωτική επαφή φορώντας τα ρούχα τους και την πίεσε να τον φιλήσει. Ακόμα της ζήτησε να υποδυθούν ένα βιασμό και επιχείρησε να την αγγίξει στα απόκρυφα σημεία του σώματός της.

Η 36χρονη είπε στον υποτιθέμενο παραγωγό ότι δεν επιθυμούσε να συμμετάσχει σε ερωτικές σκηνές και συμφώνησαν να βρουν μία φίλη της 36χρονης για να την «ντουμπλάρει». Στη δεύτερη οντισιόν όμως ο 40χρονος αποπειράθηκε να βιάσει την κοπέλα.

Η Espresso επικοινώνησε με τον Γιάννη Σμαραγδή ο οποίος δήλωσε:

«Σε αυτή τη χώρα ποτέ δεν λείπουν οι απατεώνες. Δεν με ενοχλεί η χρήση του ονόματός μου. Θα ήμουν ευτυχής αν γινόταν για αγαθούς σκοπούς. Το γεγονός ότι το άτομο αυτό-η σωστή έκφραση είναι “υπάνθρωπος” – βάζει άλλους ανθρώπους σε πολύ άσχημες δοκιμασίες στα μάτια μου τον κάνει κοινό, κυνικό απατεώνα. Θα ήθελα να πω στα θύματά του πως είμαι στη διάθεσή τους να παραστώ ως μάρτυρας στην όποια δίωξη ασκηθεί εναντίον του».