Αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας ο πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν», Ανδρέας Μαρτίνης, μετά από 15 μήνες στη φυλακή.

Το «πράσινο φως» για να ανοίξει η πόρτα της φυλακής για τον Ανδρέα Μαρτίνη άναψε με διάταξη του ο ανακριτής κατά της διαφθοράς, Ν. Τσιρώνη, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα οι οποίοι έκριναν πως δεν είναι ύποπτος φυγής.

Στον πρώην πρόεδρο του «Ερρίκου Ντυνάν» επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της εμφάνισης του δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Μετά από 15 μήνες προσωρινής κράτησης, ο κ. Μαρτίνης αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας ενώ κρίθηκε ότι δεν είναι ύποπτος φυγής. Ο Ανδρέας Μαρτίνης κατέθεσε την αίτηση για την αποφυλάκιση του στις 31 Ιουλίου, αμέσως μετά την συμπληρωματική του απολογία για τις δυο υποθέσεις που κατηγορείται, στη διάρκεια της οποίας, σύμφωνα με πληροφορίες, έδειξε διάθεση συνεργασίας με τις αρμόδιες αρχές.

Πάντως, ο κ. Μαρτίνης φέρεται να είναι καταβεβλημένος λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, πιστοποιήθηκε από έγγραφα του ΚΕΠΑ, τα οποία αναφέρουν πως έχει αναπηρία άνω του 75% και τέθηκε υπό ιατρική παρακολούθηση στο σπίτι του.

Ο Ανδρέας Μαρτίνης έχει προφυλακιστεί δύο φορές,  για την υπόθεση δωροδοκίας από την Hospitalia International και  για απιστία στην υπηρεσία για την νοσηλεία στο «Ερρίκος Ντυνάν» γνωστών πολιτικών, ανθρώπων των ΜΜΕ και άλλων, που φέρονται να έγιναν με εκπτώσεις κόστους ή και εντελώς δωρεάν ζημιώνοντας  το Ίδρυμα με 1,75 εκατομμύρια ευρώ.