Μέσα σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη κάτω από τα καθίσματα του οχήματός τους, τύπου τουριστικού mini-bus, επιχείρησαν να μεταφέρουν πέντε μη νόμιμους μετανάστες τρία άτομα, τα οποία συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης. Οι συλληφθέντες είναι δύο υπήκοοι Τουρκίας, ηλικίας 42 και 32 ετών και ένας 33χρονος υπήκοος Βουλγαρίας. Από τους πέντε μη νόμιμους μετανάστες, οι τέσσερις ήταν υπήκοοι Συρίας και ένας υπήκοος Ιράκ.

Αναλυτικότερα, χθες το βράδυ, οι δράστες επιβαίνοντες σε λεωφορείο με οδηγό τον 42χρονο, μετέβησαν στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσουν είσοδο στη χώρα. Εκεί, κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, διαπίστωσαν ότι οι τρεις διακινητές μετέφεραν με αυτό, παράνομα, τα πέντε άτομα. Συγκεκριμένα, οι δράστες είχαν αποκρύψει τους διακινούμενους σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο πίσω μέρος του οχήματος, κάτω από τα καθίσματα.

Το όχημα κατασχέθηκε. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων Αλεξανδρούπολης.