Αναίρεση κατά της, ομόφωνης, απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας με την οποία κρίθηκε ατιμώρητος ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης για παράλειψη υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάσταση, άσκησε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελία του Αρείου Πάγου έκρινε ότι η επίμαχη απόφαση στερείται εμπεριστατωμένης αιτιολογίας και ως εκ τούτου πρέπει να κριθεί εκ νέου από τη Δικαιοσύνη.

Η υπόθεση αφορούσε στη μη υποβολή δήλωσης πόθεν έσχες την περίοδο 2011-2012, όταν ο κ. Χαρδούβελης ήταν σύμβουλος επί οικονομικών θεμάτων του πρώην Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. Στην απολογία του ο πρώην υπουργός επικαλέστηκε άγνοια νόμου υποστηρίζοντας πως μόλις αντιλήφθηκε ότι ήταν υπόχρεος υπέβαλε κανονικά δήλωση πόθεν έσχες.

Το δικαστήριο, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, έκρινε ομόφωνα πως ο κ. Χαρδούβελης πρέπει να παραμείνει ατιμώρητος.

Πάντως, οι δικαστές του Αρείου Πάγου είναι εκείνοι που θα αποφασίσουν αν πρέπει να ασκηθεί ή όχι αναίρεση για τη συγκεκριμένη υπόθεση.