Αποστάσεις από τον Αρτέμη Σώρρα, που παραμένει άφαντος, φέρονται να κράτησαν κατά την διάρκεια των απολογιών τους τρεις από τους συνεργάτες του, στελέχη της «Ελλήνων Συνέλευσις», κατηγορούμενοι για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης.

Οι κατηγορούμενοι για σωρεία κακουργηματικών πράξεων μετά τις απολογίες τους ενώπιον του 1ου ειδικού ανακριτή αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Συγκεκριμένα , τους επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 10.000 ευρώ απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε ΑΤ της περιοχής τους μία φορά το μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι φέρονται να επέρριψαν ευθύνες στον φυγόδικο Αρτέμη Σώρρα, καυτηριάζοντας το γεγονός ότι ο ίδιος, αν και πρωταγωνιστής της υπόθεσης, δεν έχει εμφανιστεί να δώσει εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης.

Οι ίδιοι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ισχυρίστηκαν ότι ασχολούνταν αποκλειστικά και μόνο με τον πολιτικό φορέα και αδίκως είναι αντιμέτωποι με κακουργήματα.

Μάλιστα, φέρονται να επικαλέστηκαν την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου, η οποία έχει αναιρεθεί από τον Άρειο Πάγο, σύμφωνα με την οποία ο Αρτέμης Σώρρας θεωρήθηκε διαχειριστής των 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ένας εκ των κατηγορουμένων φέρεται να υποστήριξε πως ο ίδιος έγινε μέλος της «Ελλήνων Συνέλευσις» το 2014, μετά την έκδοση της επίμαχης απόφασης περίοδο κατά την οποία, όπως είπε, κανείς δεν αμφισβητούσε τη βασιμότητα των όσων ισχυρισμών του Αρτ. Σώρρα.

Ο συνήγορος Χρήστος Καρακώστας, σε δηλώσεις του υποστήριξε πως «οι κατηγορίες θα καταπέσουν στην πορεία», ενώ ένας εκ των κατηγορουμένων τόνισε πως ο Αρτέμης Σώρρας έπρεπε να εμφανιστεί στον ανακριτή καθώς «θα ήταν ο βασικότερος που θα κατέθετε». Και αυτό γιατί σύμφωνα με την κατηγορία ο Αρτέμης Σώρρας έπεισε πολίτες να μην καταβάλλουν περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ για ασφαλιστικές εισφορές και οφειλές στο Δημόσιο και Τράπεζες.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βάρος του Αρτέμη Σώρρας και εννέα συνεργατών του -εκ των οποίων για τους δύο έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης στο εξωτερικό- μεταξύ άλλων κατά περίσταση για τα αδικήματα της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να περάσουν το κατώφλι του ανακριτή και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι.