«Αυτοί που ήταν υπεύθυνοι για τη νοσηλεία του αδερφού μου όφειλαν να γνωρίζουν ότι δεν έπρεπε να λαμβάνει άδειες. Δεν έπρεπε να τον αφήσουν να βγει», δηλώνει στην εφημερίδα «Ειδήσεις Σαββατοκύριακο» ο αδερφός του 45χρονου δράστη της άγριας δολοφονίας στο Περιστέρι.

Ο 45χρονος έφυγε την περασμένη Τετάρτη το απόγευμα από τη Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης του ΨΝΑ στη Νίκαια όπου νοσηλευόταν, χωρίς όμως να προβλέπεται ο εγκλεισμός του, και είχε την ελευθερία να περνάει τα βράδια στο σπίτι του.

Ο 45χρονος ψυχικά ασθενής άντρας πήγε στο Περιστέρι για να συναντήσει την 51χρονη σύντροφό του, την οποία τελικά σκότωσε με ένα μαχαίρι. «Ο αδερφός μου μπαινόβγαινε σε αυτή τη δομή του ψυχιατρείου στη Νίκαια και ερχόταν συχνά στο σπίτι του στο Περιστέρι. Τη σύντροφό του την είχε γνωρίσει εκεί, όπου νοσηλευόταν, καθώς αυτή εργαζόταν ως υπάλληλος συνεργείου καθαριότητας. Κάποια στιγμή έμενε στο διαμέρισμά της στη Νίκαια και εδώ και ενάμιση χρόνο μεταφέρθηκε στο δικό μας σπίτι στο Περιστέρι.

Εγώ επειδή μένω στον πάνω όροφο, είχα καταλάβει ότι τον τελευταίο καιρό η σχέση τους δεν πήγαινε καλά. Όπως μου είχε πει πρόσφατα, δεν ήθελε η σύντροφός του να έχει σχέσεις με άλλους, φίλους, φίλες, συγγενείς, αλλά ούτε κι αυτή ήθελε ο αδερφός μου να έχει σχέσεις με άλλους. Και έγινε το κακό», αναφέρει ο αδερφός του δράστη.