Η είδηση του θανάτου του 22χρονου Αμερικανού τουρίστα στο Λαγανά, μετά το άγριο ξυλοκόπημα του από ένα πορτιέρη και έναν μπάρμαν ενός κλαμπ, πάγωσε για ακόμα μια φορά τη Ζάκυνθο, φέρνοντας στη μνήμη παρόμοια σκηνικά όπως αυτό του Ντουζόν Σαμίτ το 2008 στη Μύκονο.

Για τη δολοφονία του συνελήφθησαν ένας 32χρονος Σέρβος με βρετανικό διαβατήριο, ένας 34χρονος Έλληνας και κατά τη διάρκεια της νύχτας άλλα έξι άτομα σερβικής καταγωγής. Η επιχείρηση της αστυνομίας στο ξενοδοχείο που διέμεναν οι έξι Σέρβοι κράτησε λίγα λεπτά καθώς οι κατηγορούμενοι δεν προέβαλαν αντίσταση.

Οι συλληφθέντες αναγνωρίστηκαν από τους αστυνομικούς μέσα από τα βίντεο που υπάρχουν από κάμερες ασφαλείας γειτονικών καταστημάτων, από το σημείο που έγινε η θανάσιμη επίθεση στον 22χρονο Αμερικανό.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο βίντεο φαίνονται οι κατηγορούμενοι να χτυπούν τον άτυχο άντρα, ενώ έκπληξη προκάλεσε στους αστυνομικούς ότι κάποιοι από τους συλληφθέντες τον χτυπούσαν την ώρα που ήταν πλέον αναίσθητος στο έδαφος.

Εντός της ημέρας οι οκτώ συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

Όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Παρασκευής σε πολυσύχναστο μπαρ που διασκέδαζε με την παρέα του το θύμα, όπου για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία διαπληκτίστηκε με άλλους θαμώνες του μαγαζιού. Ο 22χρονος  ξυλοκοπήθηκε άγρια μέσα στο μαγαζί, έτρεξε να σωθεί, αλλά κυνηγήθηκε και δέχτηκα άγρια χτυπήματα. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή, με το θάνατό του να αποδίδεται σε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.