Ένας 34χρονος Αλβανός και μια 30χρονη ομοεθνής του, συνελήφθησαν στο Μεταξουργείο από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ.

Ο 34χρονος κατηγορείται για παράνομη οπλοφορία, πλαστογραφία πιστοποιητικών και απειλή, ενώ η 30χρονη για συνέργεια στις συγκεκριμένες πράξεις, ενώ σε βάρος της εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση 18 ετών για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση κλοπές και ληστείες.

Την περασμένη Παρασκευή σημειώθηκε συμπλοκή μεταξύ του συλληφθέντα και τεσσάρων αγνώστων αλλοδαπών, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του στο κεφάλι.

Οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης που μετέβησαν άμεσα στο σημείο, αντιλήφθηκαν τον 34χρονο να έχει βγει από πολυκατοικία και να απειλεί με ένα πιστόλι, ενώ στη συνέχεια τον είδαν να μπαίνει σε διαμέρισμα πολυκατοικίας όπου διαμένει με την 30χρονη.

Μετά από δύο ώρες, ο δράστης παραδόθηκε στους αστυνομικούς, ενώ μέσα στο διαμέρισμα βρέθηκε η 30χρονη. Παράλληλα, μετά από έρευνα εντοπίστηκε στον φωταγωγό της πολυκατοικίας ένα πιστόλι. Σημειώνεται, ότι στην κατοχή του Αλβανού βρέθηκε πλαστό Δελτίο Αιτούντος Διεθνή Προστασία.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.