«Κόκκινο» χτύπησε η ένταση μετά την απόφαση του Τριμελούς  Πλημμελειοδικείου να διατάξει την προσαγωγή της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα και της φίλης της καθώς φέρονται να κατέγραφαν, με κινητό, δίκη με κατηγορούμενο τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη.

Οι συνήγοροι της κ. Νικολοπούλου, που έχει καταθέσει μήνυση σε βάρος του δημοσιογράφου για συκοφαντική δυσφήμιση, φώναζαν στους αστυνομικούς που είχαν κυκλώσει την σύζυγο του κ. Στουρνάρα ότι δεν τηρείται η νόμιμη διαδικασία και ζητούσαν να τους αναγνώσουν την σχετική έκθεση του δικαστηρίου.

Οι αστυνομικοί, εν μέσω εντάσεων ανάμεσα στους συνηγόρους της συζύγου του κ. Στουρνάρα και των συνηγόρων του κ. Βαξεβάνη που τους φώναζαν ότι ενοχλούν τους αστυνομικούς, ανέγνωσαν το έγγραφο που ζητούσε την προσαγωγή των δύο γυναικών και την κατάσχεση και παράδοση του κινητού τηλεφώνου στον Εισαγγελέα. Οι συνήγοροι της κ. Νικολοπούλου φώναζαν ότι η εντολέας τους πρέπει να οδηγηθεί στο Τμήμα. Τελικά, οι αστυνομικοί απομακρύνθηκαν από κοντά της και η κ. Νικολοπούλου έφυγε ενώ παρέμεινε η φίλη της η οποία θα οδηγηθεί αργότερα στον Εισαγγελέα.

Τον τελικό λόγο θα έχει ο Εισαγγελέας ο οποίος θα αποφανθεί αν η δικογραφία που σχηματίστηκε θα κριθεί από το Αυτόφωρο ή αν θα προηγηθεί έρευνα ώστε να διαπιστωθεί τι καταγράφηκε στο κινητό και αν το υλικό αποτελεί βίντεο ή μόνο φωνοληψία.

Όλα ξεκίνησαν όταν, κατά την διάρκεια της εξέτασης της κ. Νικολοπούλου, ενώπιον του δικαστηρίου , εντοπίστηκε φίλη της που βρισκόταν στο ακροατήριο να μαγνητοφωνεί , με κινητό , την διαδικασία . Η σύζυγος του κ. Στουρνάρα παραδέχθηκε ότι το κινητό ήταν δικό της με αποτέλεσμα οι συνήγοροι του δημοσιογράφου να ζητήσουν την εφαρμογή του αυτοφώρου με την σύλληψη της μηνύτριας και την κατάσχεση του τηλεφώνου ώστε να διαπιστωθεί αν και τι έχει καταγραφεί.

Υπενθυμίζεται ότι η δίκη του δημοσιογράφου αφορά δημοσιεύματα του περιοδικού Hot Doc στις 26 Μαΐου 2015 σχετικά με έργο που είχε αναλάβει η εταιρία της μηνύτριας για λογαριασμό του ΚΕΕΛΠΝΟ.