Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας στο Μενίδι για τον εντοπισμό του δράστη που πυροβολούσε άσκοπα το βράδυ της Πέμπτης, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του 11χρονος μαθητής την ώρα της σχολικής γιορτής.

Η Αστυνομία χτενίζει τα σπίτια της περιοχής και χθες προσήγαγε δεκάδες άτομα. Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο ξεχωρίζουν τρεις προσαγωγές, μίας γυναίκας και δύο ανδρών (ηλικίας 25 και 50 ετών) που φέρονται να σχετίζονται με την οικογένεια που έκανε το γλέντι.

Αξιόπιστες πληροφορίες της εφημερίδας από άτομα της τοπικής κοινωνίας του Μενιδίου, που γνωρίζουν την οικογένεια Ρομά που έστησε το γλέντι, αναφέρουν ότι η γιορτή της ντροπής είχε στηθεί με αφορμή τη μη προφυλάκιση γυναίκας, η οποία είχε συλληφθεί λίγες ημέρες νωρίτερα μαζί με ακόμα δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ηρωίνης και κοκαΐνης.

Οι έρευνες, με βάση τις πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει η Ασφάλεια Αττικής, εστιάζονται στον οικισμό Αυλίζα, όπου διαμένουν κυρίως Ρομά.

Οι κάτοικοι του Μενιδίου είναι εξαγριωμένοι και απειλούν ακόμα να πάρουν το νόμο στα χέρια τους αν δεν τους προστατέψει η πολιτεία από τα φαινόμενα βίας. Μάλιστα χθες εισέβαλαν μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, φώναζαν, αποδοκίμαζαν τους δημοτικούς συμβούλους και χτυπούσαν τα χέρια τους στα τραπέζια. τόνιζαν από θαύμα δεν έχουμε θρηνήσει άλλο θύμα τόσο καιρό, καθώς η κατάσταση με την εγκληματικότητα είναι ανεξέλεγκτη.

Το χρονικό της τραγωδίας

Η αδέσποτη σφαίρα έκοψε το νήμα της ζωής του μαθητή της 5ης Δημοτικού την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η καλοκαιρινή σχολική γιορτή. Τραγική ειρωνεία το γεγονός ότι η μητέρα του 11χρονου είναι δασκάλα στο ίδιο σχολείο.

«Εκεί που καθόμασταν και περιμέναμε να αρχίσει η επόμενη παράσταση, ξαφνικά το παιδάκι έπεσε κάτω. Με το που έπεσε κάτω, φώναξε η διευθύντρια ότι “λιποθύμησε το παιδί, γρήγορα να καλέσουμε ένα ασθενοφόρο”. Πλησίασα λίγο προς τα εκεί, είδα ότι είχε γεμίσει κάτω αίματα. Νομίζαμε ότι έπεσε το παιδί με το κεφάλι, λιποθύμησε, και χτύπησε και άνοιξε το κεφάλι του», ανέφερε ένας αυτόπτης μάρτυρας στον ΕΡΤ.

Μέσα σε λίγα λεπτά φτάνει η αστυνομία και το ΕΚΑΒ. Ο 11χρονος διασωληνώνεται και μεταφέρεται στο Παίδων «Αγία Σοφία» χωρίς σφυγμό. Επί 50 λεπτά οι γιατροί προσπαθούν να τον επαναφέρουν στη ζωή. Η πρώτη εκτίμηση των γιατρών αναφέρει πως το παιδί τραυματίστηκε στο κεφάλι από την πτώση του στο έδαφος. Τα πραγματικά αίτια του θανάτου έμελλε να τα αποκαλύψει η ιατροδικαστική εξέταση της επόμενης ημέρας.

«Ο θάνατος είναι βαριές κακώσεις της κεφαλής από βολίδα πυροβόλου όπλου. Έχει δεχτεί μια σφαίρα στο κεφάλι το παιδί», ανέφερε ο ιατροδικαστής.

Οι γιατροί δεν είδαν τη σφαίρα

Αρχικά το νοσοκομείο Παίδων εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία το άτυχο αγόρι μεγταφέρθηκε διασωληνωμένο με θλαστικό θραύσμα ινιακής χώρας.

Στη συνέχεια η διοίκηση του νοσοκομείου εξέδωσε συμπληρωματική με την οποία διευκρινίζει γιατί δεν είδαν τη σφαίρα που ήταν η αιτία θανάτου του 11χρονου μαθητή.

«Σε συνέχεια του υπό σημερινή ημερομηνία προηγούμενου Δελτίου Τύπου, εκθέτουμε ότι ο ανήλικος Σ.Μ., διεκομίσθη στο Νοσοκομείο μας διασωληνωμένος, άσφυγμος και με αμφοτερόπλευρη μυδρίαση (σ.σ. διαστολή της κόρης του οφθαλμού).

Άμεσα ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία ανάνηψης, η οποία αν και εφαρμόσθηκε για 50 λεπτά, απέβη άκαρπη. Ο χρόνος κατά τον οποίο το παιδί παρέμεινε στην αίθουσα ανάνηψης των Επειγόντων Εξωτερικών Ιατρείων αναλώθηκε αποκλειστικά στην προσπάθεια ανάνηψης και όχι στη διερεύνηση αιτίας θανάτου, η οποία αποτελεί αντικείμενο έρευνας από ιατροδικαστή, όπου και παραπέμφθηκε», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.